07.09.2024.

00:17

Foto: AP PHOTO

Sport

Siner će igrati i za titulu u Njujorku! Italijan poslao kući i Drejpera

Prvi igrač sveta je večeras savladao Britanca Džeka Drejpera sa 7:5, 7:6, 6:2 posle tri sata i pet minuta igre na stadionu "Artur Eš". Drejper, koji je do polufinala stigao bez izgubljenog seta, ove večeri nije imao rešenje za šampiona Australiijan opena. 

Informer

 

Italijan je tako pokazao da je zaboravio sve što se dešavalo uoči grend slema u Njujorku, kada je otkriveno da je dva puta bio pozitivan na doping testu. Iako su mnogi verovali da će ga to sve uzdrmati, prvi reket sveta ih je sve demantovao. 

Siner će se za svoj drugi grend slem trofej u karijeri boriti u nedelju, a protivnik biće mu pobednik meča u kojem će kasno noćas snage odmeriti Amerikanaci Tejlor Fric i Frensis Tijafo. 

Informer

 

Italijan i Britanac odigrali su izuzetno iscrpljujuć meč. Vodila se velika borba pogotovo u prva dva seta. Otvorili su žestoko meč i jedan i drugi, udarali snažno i tražili slabost u igri onog drugog. Prvi je poklekao Drejper u sedmom gemu i dozolio brejk. Ipak, već u narednom se iskupio i oduzeo servis Siner. Borba bez brejka nastavila se sve do 11. gema, kada je Italijan posle pravog maratona ponovo stigao do brejka, a ujedno i seta. 

Informer

 

Oba su zatražili medicinsku pomoć i kada su se vratili na teren, a po povratku na teren uspeli su da odvedu meč u taj-brejk. U tom delu igre bolje se snašao prvi igrač sveta i dobio sa 7:3. 

Već tada se videlo da Drejper polako fizički posustaje, moguće da su i problemi sa mučninom uticali na njega. Iskoristio je to momak iz Sarija i u završnici trećeg seta napravio dva brejka i trasirao sebi put u novo grend slem finale.