07.09.2024.

07:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Kad Novaka nema, miševi kolo vode! Amerikanac posle preokreta izborio plasman u finale Ju-Es opena! (FOTO/VIDEO)

U spektakularnom meču koji je trajao tri časa i 21 minut, Fric je savladao svog zemljaka Frensisa Tijafoa rezultatom 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1.

Meč je bio pun preokreta i neizvesnosti. Fric je odlično počeo, napravivši brejk u prvom setu i poveo sa 3:0, ali je Tijafo odgovorio serijom i uzeo prvi set sa 6:4. U drugom setu, tenzija je rasla, a ključni trenutak se desio u 12. gemu kada je Fric iskoristio prvu brejk loptu i izjednačio rezultat u setovima.

Tijafo je u trećem setu nastavio s agresivnom igrom i rano napravio brejk, što mu je omogućilo da povede u meču. Ipak, Fric nije posustajao. U četvrtom setu, pri rezultatu 5:4, iskoristio je jedinu brejk loptu i uveo meč u odlučujući peti set.

U petom setu, Fric je demonstrirao sjajnu formu, dominirao od početka do kraja i sa dva brejka brzo stekao prednost koju Tijafo nije mogao da stigne. Na kraju, slavio je ubedljivim rezultatom 6:1, čime je obezbedio svoje mesto u velikom finalu.

Fric će u nedelju igrati protiv Janika Sinera, koji je ranije eliminisao Džeka Drejpera sa 3:0 u setovima. Ovo će biti njihov treći međusobni duel, a obojica su po jednom izlazili kao pobednici iz prethodnih susreta. Spektakl nas očekuje u finalu, gde će Fric pokušati da osvoji svoj prvi Grend slem trofej, dok će Siner juriti istorijski uspeh za Italiju.