08.09.2024.

05:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Sabalenka osvojila Ju-Es open pa zaplakala: Otkad sam izgubila oca...

Beloruskinja je u finalu pobedila Amerikanku Džesiku Pegulu sa 7:5, 7:5 posle 114  minuta igre. Sabalenki je ovo treća grend slem titula, prva koja nije osvojena na Australijan openu.

Sabalenka je potvrdila dominaciju na betonu, bila joj je ovo 27. pobeda u 28 mečeva na grend slemovima na betonu u poslednje dve godine.  Arena je posle velikog uspeha pomenula oca koji je preminuo pre nekoliko godina.

- Otkad sam izgubila oca, cilj mi je da se naše prezime ukleše u tenisku istoriju. Svaki put kada vidim svoje ime na trofeju, ponosna sam na sebe, ponosna sam na svoju porodicu i to što nikada nisu odustali od mog sna... Da su sve uradili da nastavim dalje. Imala sam tu priliku u životu, mnogo mi znači. To mi je bio san. I dalje ne mogu da verujem šta sam uradila sa svojim timom, već smo uradili previše toga - rekla je Sabalenka i skoro zaplakala.

Čestitala je Peguli na sjajnom tenisu.

- Ostala sam bez teksta. Toliko sam bila blizu prošle godine, to je bio moj san. Napokon sam osvojila ovaj divan trofej. Imala sam nekoliko teških nedelja. Čestitam ti, igrala si divan tenis i sigurna sam da ćeš igrati još finala. Ti si sjajna igračica. U drugom setu sam bila nervozna, ali borila sam se za pobedu. Mnogo mi ovo znači.
 

Prošle godine je Arina izgubila od Koko Gof u tri seta. 

- Pokušavam da se setim svih teških poraza ovde.  Nikad ne odustaj od sna, nastavi naporno da radiš, ako žrtvuješ sve za svoj san, jednog dana ćeš doći do toga.  Ponosna sam na sebe i svoj tim. Nije bitno u kojim situaciji smo bili, uspeli smo da osvojimo ovaj divan trofej. Vaša podrška mi je sve. Ne mogu da zamislim život bez vas, mnogo vas volim, ne kažem to često, ali to kažem sada glasno i hvala vam što ste uz mene - obratila se Arina svom timu.

Informer

Zahvalila se navijačima u Njujorku, koji su naravno u finalu uglavnom bili uz zemljakinju Pegulu.

- Hvala vam na podršci. U nekim bitnim momentima ste navijali za mene. Znala sam da ćete navijati za Džesiku, to je bilo normalno očekivati. Ipak, hvala na svoj podršci tokom ove dve nedelje, ovo mesto činite posebnim i divno je igrati ovde - zaključila je Sabalenka.