09.09.2024.

08:39

Foto: profimedia

Sport

Rafael Nadal promenio sport i odmah osvojio trofej (VIDEO)

Španski teniser poražen je na Olimpijskim igama od Novaka Đokovića, nije igrao na Ju-Es openu, pa je teniski zamenio golf terenom i nije pogrešio. 

Učestvovao je na golf turnir na Majorci i osvojio ga. Bio je Nadal jedan od 74 takmičara na golf turniru, na kraju je sa skorom od 35.  Ovo mu inače nije prvi osvojen golf turnir.  Na Balearima je imao skor od 147, tri udarca više od zadate kvote.

Rafu ćemo ipak uiskoro videti na teniskom terenu, jer će igrati na egzibicionom turniru Lejver kupu. Turnir će se igrati u Berlinu od 20. do 22. septembra.

Informer

Mesecima se spekuliše da bi ove godine mogao da završi karijeru, pričao je i Nadal o tome, ali ne želi još uvek da kaže zbogom iako godinama kuburi sa povredama i nije mu lako da se vrati na vrhunski nivo posle operacija kuka prošlog leta.

- Ne pretpostavljajte da mi je ovo poslednji Rolan Garos. Velika je šansa da mi je ovo poslednji Rolan Garos, ali nije sto odsto, neću vam reći da je sto odsto, jer ne mogu da predvidim šta će se desiti. Nadam se da razumete, prošao sam dug proces oporavka, skoro dve godine patnje i oporavka od teške povrede. Bolje se osećam nego pre mesec i po dana, u to nema sumnje. Zato ne želim da zatvorim vrata i da kažem ’sto posto’. Uživam igrajući u tenisu, putujem s porodicom, uživam u tome s njima. Takođe, još nisam video kako izgleda kada sada igram bez ograničenja, zdravo. Dajte mi vremena, dajte mi mesec i po, pa da vidimo kako ću se osećati. Ne mogu da garantujem da je poslednji - kazao je Nadal pre nekoliko meseci.