09.09.2024.

15:06

Foto: profimedia

Sport

Gde je Kirjos!? Ne vidim ga! Žestoka provokacija na račun Australijanca nakon Sinerove pobede u Njujorku!

Nedeljama već traje borba Nika Kirjosa na društvenim mrežama povodom doping skandala u čijem je centru pažnje bio Janik Siner. Mladi Italijan bio je pozitivan na nedozvoljene supstance, ali je odlukom ATP-a prošao bez drastične kazne. Zbog toga je imao pravo nastupa na Ju-Es openu, a sinoć je u velikom finalu savladao Tejlora Frica i došao do nove grend slem titule. 

Italijani su oduševljeni zbog novog uspeha njihovog tenisera, a posebno je ponosan predsednik Teniskog saveza - Anđelo Binagi. Iskoristio je on šansu da nakon pobede Janika Sinera pecne Nika Kirjosa povodom svega što se dešavalo tokom prethodnih mesec dana. 

- Nisam video Kirjosa, gde je otišao? Mora da je pobegao. Mislim da je Siner svima dao lekciju na terenu. Zaista sam srećan, čak i više nego za pobedu na Australijan Openu. Ušli smo u novu eru. Sećate li se Borgove Švedske i Nadalove Španije? Brojevi kažu da će ovo biti era Italije. Moramo da se naoružamo kartama i uživamo u ovoj eri koja dolazi, ispunjenoj velikim zadovoljstvima - rekao je Anđelo Binagi. 

Informer

 

Podsećamo, Nik Kirjos bio je nezadovoljan odlukom ATP-a da Siner prođe samo sa novčanom kaznom i oduzimanjem bodova koje je osvojio na Indijan Velsu. 

"Bilo da je slučajno ili planirano. Dva puta si testiran na zabranjenu steroidnu supstancu…. Trebalo bi da te nema dve godine. Tvoj učinak je poboljšan", napisao je tada Nik Kirjos.