10.09.2024.

05:44

Foto: profimedia

Sport

Siner "zabio nož u leđa" Đokoviću! Kakva izdaja, a Novak mu pružio podršku

Italijan je osvojio titulu na Ju-Es openu pošto je u finalu pobedio Tejlora Frica (2:0), a među prvima mu je čestitao Novak Đoković. Komentarisao mu je objavu na Instagramu i oduševio Sinerove navijača. Kako je Janik uzvratio? Tako što mu je "zabio nož u leđa". 

U intervjuu za ATP na društvenim mrežama upitan je o tome ko je GOAT tenisa, Siner nije odgovorio Novak Đoković, nije ga ni pomenuo, nego njegov najveći rival - Rodžer Federer. Videćemo kako će u oči pogledati Srbina sledeći put, inače vlasnika rekodnog broja grend slem titula, ima 24, koji je na prvom mestu na ATP listi proveo je 428 nedelja, skoro svi relevantni rekordi su u njegovim rukama... 

Ali, Siner ima svog favorita.  Prva reakcija Italijan na pitanje ko je GOAT bila je.

- Ajoj!

Nakon kratkog razmišljanja je rekao:

- Sa moje tačke gledišta, to je Rodžer - odgovorio je Siner.

Janika će inače krozo ceo život pratiti činjenica da je u dva navrata bio pozitivan na doping, a on se branio da o tome ništa nije znao. Inače, Nole ni u tom slučaju nije iskoristio situaciju i napao Sinera, nego je poručio da mu veruje. Naravno ATP je doping pokušao da zataška, Siner nije suspendovan, samo su mu oduzeti poeni osvojeni na mastersu u Indijan Velsu.  Oglasili su se i iz Svetske antidoping agencije (WADA) najavom da će pažljivo razmotriti slučaj, te da zadržavaju pravo žalbe“. Iz WADA nije stizala nikakva informacija sve do 5. septembra, što je bio dan pred istek roka za žalbu.

Informer

"Kao što radimo sa svakim slučajem, pažljivo ispitujemo ovu presudu i čuvamo pravo da se žalimo Sudu za sportsku arbitražu, ako je potrebno“, poručili su iz WADA.

Inače, 6. septembra je istekao rok za žalbe pred Sudom za sportsku arbitražu, ali  za sve sem WADA. Kako je navedeno na sajtu ove antidoping agencije, a u delu za žalbe na presude kada je u pitanju doping sportista, za njih važe posebna pravila.WADA ima pravo da se žali na kaznu 21 dan nakon prvobitne odluke, ili 21 dan od trenutka kad dosije bude kompletiran i ona u svom posedu bude imala čitavu dokumentaciju nekog slučaja. To ostavlja mogućnost WADA da u žalbeni proces krene 29. novembra, pod uslovom da joj 21 dan bude dovoljan za prikupljanje svih neophodnih informacija. Sa druge strane, ukoliko se ukaže potreba za još nekom dokumentacijom postoji mogućnost da čitav slučaj potraje i duže od toga.