10.09.2024.

08:19

Foto: profimedia

Sport

Zaradila 17 miliona dolara, a jedva sastavlja kraj s krajem! Sunovrat legendarne teniserke, jedva izdržava decu

Slavna španska teniserka je osvojila četiri grend slem titule: tri puta je bila najbolja na Rolan Garosu 1989, 1994. i 1998. godine, dok je na Ju-Es openu trijumfovala 1994. godine.

U karijeri je samo od turnira zaradila oko 17 miliona dolara. Sad je u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, jedva uspeva da preživi.

- Sposobna sam da izdržavam decu samo zahvaljujući novcu koji mi ostave prijatelji. Tako se borim. Dajem sve od sebe i neću se predati - rekla je nekadašnja teniserka.

Jedva sastavlja kraj s krajem.

- Pola od svega što sam ikada zaradila kao profesionalna teniserka moram da dam kako bi se otplatio dug. Dvoje dece izdržavam tako da mi s novčanom pomoći "uskoče" prijatelji. Već sam se navikla na to. Neverovatno je koliko truda ulažem, to ću morati do kraja života, da se sve ekonomski posloži. Stanje je jako, jako teško - rekla je ona.

Informer

Ona je prošle godine završila na sudu zbog optužbi da je zajedno sa bivšim suprugom Đozepom Santakanom izbegla plaćanje duga Banci Luksemburg, zbog čega joj je pretila višegodišnja zatvorska kazna. Ipak  osuđena je na uslovnu kaznu, uz pretnju odlaska u zatvor ako nešto slično finansijski uradi u naredne dve godine.

Aranča Sančez je na nagovor svog bivšeg supruga zaobišla plaćanje poreza na dobit. Navodno, njih dvoje su pomenutoj banci dugovali oko 7,6 miliona evra, uključujući i kamate na ime poreza koji nikada nisu platili. Slavna teniserka je tvrdila da je bila izmanipulisana od strane Santakane koji je od 2009. godine vodio brigu o finansijama. Na sudu je rekla da je bila spremna da plati dug, ali joj je tadašnji suprug rekao da je on sve sredio.

- Uradila sam ono što je on od mene tražio. Ja sam teniserka, nisam upoznata o svim detaljima kada je reč o imovini, firmama, ne razumem se u te stvari. Verovala sam suprugu - rekla je bivša teniska zvezda pred sudom u Barseloni.

Aranča Sančez Vikario se od muža razvela 2019. godine, a tužila ga je u SAD kako bi otkrila gde je njen novac, nakon što je Santakana navodno prodao svu imovinu koju je stekla tokom profesionalne karijere i pare prebacio u tu zemlju.

- Zaljubila sam se u pogrešnog čoveka, to je bila moja greška - rekla je ona na suđenju.