12.09.2024.

07:50

Foto: Reuters

Sport

Dominacija najboljeg svih vremena! Novak Đoković u ovom parametru ispred tri najbliža rivala zajedno! (FOTO)

Dok se trka za najboljeg svih vremena (GOAT) polako privodi kraju, sa Đokovićem na vrhu u gotovo svim važnim parametrima, jedan podatak posebno ističe njegovu nadmoć nad svim aktivnim igračima – broj osvojenih titula na tvrdoj podlozi.

Srpski teniski as je tokom svoje impresivne karijere osvojio čak 71 trofej na ovoj podlozi, što je tri više nego što imaju njegova 13 najbliža rivala ZAJEDNO!

Na drugom mestu se nalazi Rafael Nadal sa 25 titula, dok Danil Medvedev zauzima treću poziciju sa 18 osvojenih turnira. Marin Čilić je četvrti sa 15 trofeja, dok se Aleksander Zverev i Janik Siner nalaze na deobi petog mesta sa po 14 osvojenih titula.

Kada se sabere broj trofeja drugoplasiranog Nadala, Medvedeva, Čilića, Zvereva i Sinera, dolazi se do ukupno 86 titula, što je samo jednu više nego što je Đoković sam osvojio na tvrdoj podlozi!

Informer

Poređenje uspeha Đokovića, Nadala i Federera

Ova impozantna statistika dodatno osvetljava Novakovu dominaciju, ne samo u odnosu na najveće rivale iz prošlosti, već i u odnosu na čitavu generaciju aktivnih igrača. Dokazuje da je Novak Đoković i dalje neprikosnoven na najbržim podlogama i da njegova vladavina na ATP turu nije ni blizu kraja.