12.09.2024.

14:52

Foto: Reuters

Sport

Međedović ubeđen u trijumf! Mi imamo spreman tim i verujemo u pobedu protiv Grčke!

U izjavi za RTS, Međedović je otkrio da se oporavio od prehlade i da trenira punom snagom pred duele zakazane za 14. i 15. septembar u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Prehlada je trajala dan ili dva i sada se osećam mnogo bolje. Već treniram punom parom sa ekipom, tako da sam zdrav i spreman. U Beogradu smo već par dana, puno nam znači da treniramo sa Novakom Đokovićem, koji nam mnogo pomaže - rekao je Međedović za "RTS".

Informer

Novak Đoković

Ovaj mladi srpski as posebno ističe koliko mu znači da nastupa pred domaćim navijačima u Beogradu.

- Meni kao mladom igraču jako znači da igram za reprezentaciju, pogotovo što će to biti pred našom publikom u Beogradu. Mnogo znači predstavljati zemlju na bilo kom događaju, ali poseban osećaj će učiniti to pred domaćim navijačima - izjavio je srpski reprezentativac.

Što se tiče protivnika iz Grčke, Međedović veruje u pobedu srpskog tima, naglašavajući da je odsustvo Stefanosa Cicipasa svakako prednost.

- Ne znam nikog od njihovih igrača, kao ni ostali reprezentativci. Tim je mnogo radio na skautingu protivnika, ali svakako da je dobro za nas što neće biti Stefanosa Cicipasa. Međutim, čak i da je došao, mi imano spreman tim i verujemo u pobedu - dodao je Međedović.

Informer

Hamad Međedović

Takođe, srpski teniser je otkrio da su njegovi planovi za završetak sezone ambiciozni, uprkos problemima sa zdravljem na početku godine.

- Nisam imao sreće na početku godine zbog bolesti, nisam igrao tri do četiri meseca, a i kasnije mi je bilo teško da se oporavim. Planovi su da do kraja sezone odigram šest ili sedam turnira, pre takmičenja u Beogradu. Želim da završim godinu što bolje, kako bih imao viši rang za narednu godinu - rekao je Međedović.

Duel Srbije i Grčke u Dejvis kupu Svetske grupe I biće odigran 14. i 15. septembra, dok žreb mečeva počinje u petak u 12 časova. Predstoji nam teniski spektakl u kojem će srpski asovi, predvođeni Đokovićem, tražiti put ka pobedi!