13.09.2024.

15:55

Foto: EPaimages

Sport

Grci kivni na Cicipasa! Zbog povrede ne može da igra u Beogradu, ali može da ide na Lejver kup!

Iako je prethodno zbog povrede leđa otkazao svoj nastup u Beogradu, gde je Grčka trebalo da se suoči sa Srbijom u Dejvis kupu, Cicipas će ipak biti spreman za Lejver kup, koji se održava od 20. do 22. septembra u "Uber areni" u Berlinu.

Cicipas je zbog povrede bio prinuđen da preskoči mečeve u hali "Aleksandar Nikolić", ali očigledno povreda nije toliko ozbiljna da bi ga sprečila da učestvuje u ovom prestižnom takmičenju.

Informer

Stefanos Cicipas

U izjavi pred početak Lejver kupa, Cicipas je naglasio svoju želju da doprinese uspehu tima i pomogne "Timu Evropa" da osvoji pobedu.

- Želim da pomognem da se ostvari pobeda. Trijumf na ovom takmičenju donosi strast, konsistentnost i stav. Ponosan sam na sve što sam postigao što me je odvelo na Lejver kup. Mislim da sam prešao dug put da bih zaslužio mestu u ekipi - rekao je Cicipas pred početak turnira i dodao:

- Nije svejedno da li igrati prvog ili trećeg dana jer trećeg dana svaka pobeda vredi tri poena a prvog jedan. Želim mladim igračima da pomognem jer možda nisu ovo iskusili.

Iako su srpski navijači razočarani njegovim odsustvom sa Dejvis kupa, Cicipas će biti ključni adut evropskog tima na ovom velikom događaju, koji okuplja najbolje tenisere sveta.