13.09.2024.

20:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

Olga u polufinalu Ljubljane! Srpkinja na dva koraka do trofeja

Ona je bila bolja od 141. igračice sveta Nemice Elu Zajdel sa 7:6, 6:3 posle dva sata igre. Trenutno 110. igračica sveta je bolje ušla u meč i već u drugom gemu stigla do brejka. Održavala je Olga prednost i činilo se da će lako stići do prvog gema, ali je Nemica uzvratila i u sedmom gemu oduzela servis. Kako su teniserke bile sigurne u svojim servis gemovima otišlo se u taj-brejk, gde je posle velike borbe naša igračica dobila taj deo igre na razliku - 10:8.

Drugi set protekao je u reviji brejkova, igračice su odmah na startu razmenile servis gemove. Danilovićeva je u nastavku uspela da stabilizuje servis, dok se rivalka i dalje mučila, što je naša teniserka iskoristila i sa dva vezana brejka brzo stigla do vođstva od 5:2. Servirala je Olga za pobedu, ali je Zajdel napravila brejk u osmom gemu i smanjila zaostatak. Ipak, već u narednom gemu Srpkinja je stigla do nove brejk prilike i ovog puta treću iskoristila i prošla u polufinale. 

Danilovićeva, 110. teniserka sveta, u polufinalu igraće protiv španske teniserke Nurije Parisas-Dijaz, trenutno 94. na WTA listi.