14.09.2024.

09:45

Foto: Reuters

Sport

Moćni Alkaraz odveo Špance u četvrtfinale Dejvis kupa! (FOTO)

Aktuelni šampion Rolan Garosa i Vimbldona je ovim trijumfom doneo odlučujući poen svom nacionalnom timu, budući da je prethodno Roberto Bautista Agut pobedio Artura Fisa rezultatom 2:1 (2:6, 7:5, 6:3).

Momak iz Mursije ušao je raspoložen u meč, i bez puno muke savladao 18. igrača sveta. Od početka je nametnuo svoj ritam i tempo igre, na koji se 26-godišnji Francuz teško prilagodio. Iako je Amber povremeno pokušavao da iskoristi neiznuđene greške svog "ljutog" rivala, svaki put kada je izgledalo da bi mogao da preokrene situaciju, Alkaraz bi potvrdio svoj kvalitet i dokazao da jedan od najboljih na ATP turu.

Završni turnir igraće se u Malagi od 19. do 24. novembra, a još uvek nije poznato ko teniskoj reprezentaciji Španije biti rival, budući da tek treba da odigraju meč sa Australijom.

Španci su već osigurali plasman na završni turnir i biće među glavnim favoritima za osvajanje titule. Ipak, prošlogodišnji šokantni poraz u prvoj rundi finalnog takmičenja, koje se takođe igralo na domaćem terenu, opomena je da nema mesta opuštanju.