14.09.2024.

16:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Miomir "počistio" Tanosa! Srbija pobedom krenula u borbu protiv Grčke!

Iako je srpski as ušao u ovaj meč kao izrazito veliki favorit jer protivnik trenutno zauzima 713. mesto na ATP listi, mladi Grk je ipak pokazao otpornost i dokazao da može da parira jačem rivalu.

Oba tenisera ušla su u meč raspoloženo, a nakon nekoliko razmena udaraca, Kecmanović je pronašao svoj ritam. Srbin je počeo da diktira tempo, i vrlo brzo nametnuo stil igre koji mu odgovara. 

Miomir je odmah poveo u gemovima rezultatom 2:0, da bi se nakon toga Grk oslobodio i krenuo da juri za njim. Tanos je najpre uzvratio ribrejkom, a potom i izjednačio rezultat na 2:2. Nakon toga krenula je lavovska borba srpskog tenisera, a neiznuđene greške dodatno su stvarale pritisak 53. igraču na planeti. 

Nakon kratkog predaha Miomir je nastavio tamo gde je stao, a naredni gem je osvojio bez ijednog izgubljenog poena. Mladi Grk je u više navrata pokušavao da zapreti i par puta izlazio na mrežu kako bi skratio poen.

Posle dobrih ritera Kecmanović je stigao do brejk lopte koju je uspešno iskoristio, a na krilima tog brejka osvojio je i naredni gem koji mu je doneo prednost u setovima - 1:0.

Informer

Miomir Kecmanović

U naredni set ušli su u istom tonu, ali se na početku istog 23-godišnji Grk malo više potrudio. Tanos je osvojio uvodne poene, poveo u gemovima, ali je Kecmanović vrlo brzo i bez muke došao do izjednačenja.

Svaki poen mu je išao od ruke, a u ovom setu je znatno manje grešio. Činjenica je da su oba tenisera bila sigurnija na svojim servisima. Čak iako je protivnik u više navrata topio prednost u gemovima, Miomir je ponovo preuzeo vođstvo.

Dobacivali su grčki navijači sa tribina Tanosu, koji se uozbiljio kada je shvatio dozu odgovornosti pred njim. Bio je na servisu, i imao je prednost dve gem lopte. Naš teniser je spasio jednu, ali ne i drugu, pa je Mišina prednost u gemovima smanjena na 3:2. 

Potom je servirao srpski as koji je odmah stigao do prednosti. Iako je Grk izjednačio, srpski teniser je odgovorio sa tri vezana poena i novim gemom. Nastavio je Miša u svom ritmu sve do poslednjeg poena, i uspeo da upiše prvu pobedu za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Ruku na srce, moraju gosti biti zadovoljni igrom svog predstavnika, jer je dao sve od sebe i pokazao da može da parira Miši koji je u znatno boljoj poziciji od njega.

Informer

Miomir Kecmanović i Aristotelis Tanos

Nakon ovog meča na teren će srpski teniser Novak Đoković i Janis Ksilas, a očekuje se da taj meč počne uskoro.

Drugog dana, u nedelju od 13 časova prvo se igra dubl za koji su prijavljeni Hamad Međedović i Novak Đoković, odnosno Petros Cicipas i Demetris Azoides. Nakon njih slede preostala dva singla, a prema rasporedu najbolji srpski teniser igraće protiv Tanosa, dok se Kecmanović sastaje sa Ksilasom.