15.09.2024.

17:08

Foto: Reuters

Sport

Lajović predao meč u "Pioniru"! Srpski teniser doživeo povredu!

Dubl Dejvis kup reprezentacije Srbije u sastavu Đoković-Međedović obezbedio je treći bod "orlovima" u sudaru sa nacionalnim timom Grčke te su današnji singlovi imali epitet - revijalnih. Nažalost, senku na sjajno izdanje izabranika Viktora Troickog bacila je povreda Dušana Lajovića. 

Informer

 

Srpski tenisere grabio je ka pobedi nad Demetrisom Azoidesom, vodio je sa 1:0 u setovima, a onda sredinom drugog nakon nezgodnog doskoka povredio skočni zglob. Vrlo brzo na teren je došla lekarska ekipa i ustanovljeno je da Lajović ne može da nastavi meč.  

TOK MEČA:

DRUGI SET: 

ŠOK! Dušan Lajović doživeo je povredu skočnog zgloba... Srpski teniser nezgodno je stao nakon servisa Azoidesa, a nakon lekarske intervencije odlučeno je da meč bude završen predajom. 

2:3 - Daleko bolji otpor Azoidesa u odnosu na izdanje iz prvog seta. Verovatno da je na to uticala i nešto slabija atmosfera u "Pioniru" budući da je veliki broj navijača otišao sa tribina. 

1:1 - Ujednačen početak drugog seta, Lajović nije uspeo da pronađe ritam prvog servisa, ali je zahvaljujući greškama rivala sačuvao svoj gem. 

PRVI SET:

6:1 - Kraj prvog seta... Rutinski Lajović završava posao na startu meča, a pravo je pitanje koliko je Azoides u stanju da pruži dostojan otpor srpskom teniseru. 

Informer

 

5:1 - Demetris Azoides daje "znake života"! Uspeva grčki teniser da napravi brejk, ali vrlo brzo stvari dolaze na pravo mesto budući da istom merom uzvraća Dušan Lajović. 

4:0 - Novi brejk za srpskog tenisera u "Pioniru", nastavlja Dušan Lajović sa dobrom igrom pred domaćom publikom.

2:0 - Brejk Lajovića! Dve linije pogađa Srbin u poslednja dva udarca i pravi brejk protiv Azoidesa.

1:0 - Meč nema rezultatski značaj, ali je svakako srpski as veliki favorit. Dobro je servirao Lajović, iako je Grk uspeo da pripreti. Posle đusa i igre na razliku, Lajović je uspeo da osvoji prvi gem i na odličan način počne meč.

16.05 - Meč je počeo, na terenu su Dušan Lajović i Demetris Azoides.

Treći set

6:3 - Gotovo je! Srbija je srušila Grčku i obezbedila je plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa!

5:3 - Evo ga! Konačno brejk! Srpski dubl uspeva u ključnom momentu da otme servis Grcima i sada ih samo jedan gem deli od pobede!

4:3 - Opet Nole i Hamad bez ikakvih problema i ovoga puta bez izgubljenog poena uspevaju da sačuvaju svoj servis gem, te opet imaju vođstvo u trećem setu.

3:3 - Neverovatan povratak Grka! Srbija je imala 0:40 u ovom gemu, ali su onda naši rivali zaigrali dosta bolje i sigurnije i uspeli su da se izvuku iz teške situacije.

Informer

Hamad Međedović i Novak Đoković

3:2 - Još jedan prilično siguran gem Srbije, Grci zaista neprave problem našim momcima kada oni serviraju, zaista je vreme da se ovaj meč prelomi na našu stranu.

2:2 - Imali su Novak i Hamad četiri brejk lopte, ali se Cicipas trgao odličnim servisima tako da je Grčka ostala u egalu.

2:1 - Maestralan servis gem najboljeg svih vremena, Srbija ponovo ima prednost u trećem setu. Možda je sad pravo vreme za brejk.

1:1 - Grci su bez previše problema uspeli da sačuvaju svoj servis, tako da će sada na servirati Novak Đoković.

1:0 - Odličan servis Međedovića doneo je našim momcima prednost na startu trećeg seta, ali nas tek čeka prava drama u završnici.

Informer

Drugi set

3:6 - Potvrđuju brejk Cicipas i Tanos, osvajaju drugi set za egal u meču - 1:1. Šteta, imali su naši teniseri prednost 40:30 i brejk šansu, ali je nisu iskoristili, pa će odluka o pobedniku pasti posle trećeg seta.

Srbija, Srbija, Srbija - grme navijači u "Pioniru".

3:5 - Šteta, baš šteta, Grci prave brejk! Opet su naši teniseri bili u teškoj situaciji. Grci su poveli na servis Novaka 40:30, pa imali još jednu šansu za brejk, ali je Đoković spasio Srbiju u dva navrata.  Međutim, treću šansu koriste Grci i prave brejk.

3:4 - Imali su šansu Srbi, poveli 30:0 na servis Grka, ali su se Cicipas i Tanos ipak izvukli iz teške situacije i nisu dozvolili brejk.

3:3 - Težak gem. Gubili su Đoković i Međedović sa 30:15 u ovom gemu, ali sa tri uzastopna poena nisu dozvolili brejk protivnicima.

Informer

Stefanos Cicipas, trenutno 12. igrač na ATP listi, ne može da igra za Grčku, ima pametnija posla. Cicipas navija za Đenovu, čiji je gost bio, pa je pokazao solidne fudbalske sposobnosti prilikom šutiranja na gol.

2:3 - SjajAn gem odigrali su Tanos i Cicipas i opet vode, ali nema brejka u drugom setu!

2:2 - Poveli su Tanos i Cicipas 30:0 i to na Novakovom gemu, ali je najbolji teniser ikada sa dva razorna servisa postavio stvari na mesto, ugasio nadu Grcima, a onda posle manje drame doneo gem našem timu.

1:2 - Bez uzbuđenja na terenu, teniseri bez problema čuvaju svoje servis gemove. Videćemo ko će prvi posustati.

Informer

1:1 - Đoković i Međedović osvajaju prvi gem u drugom setu i to sa nulom.

0:1 - Grci dolaze do gema u drugom setu  i prekidaju niz Srba, koji su osvojili pet uzastopnih  gemova računajući i prvi set.

Informer

Prvi set

6:3 - Set za Novaka i Hamada! Gubili su 3:1, a onda su nanizali pet gemova, napravili veliki preokret i dobili prvi set posle 36 minuta. Bravooo! Set nas deli od pobede nad Grcima u Dejvis kupu.

5:3 - Novi brejk Srba! razgoropadili su se Novak i Hamad, vezali su dva brejka i Međedović servira za osvajanje prvog seta.

Informer

4:3 - Sad se lakše diše. Potvrđen je brejk, prilično lako Srbi dolaze do ovog gema, mada su Grcima dozvolili posle 40:0 da priprete ali je na tome ostalo.

3:3 - Bravoooo! Vraćen je brejk. Sjajan gem su odigrali Novak i Hamad, imali su i bejk priliku, ali su Grci pronašli rešenje i izjednačili na 40:40, međutim drugu šansu Srbi nisu prokockali. Sjajna igra Hamada u ovom gemu.

2:3 - Rutinski gem srpskih tenisera koji smanjuju prednost, ali čekamo brejk kako bi set vratili na početak.

Informer

1:3 - Grci čuvaju vođstvo. Nisu Nole i Međedović imali priliku da priprete rivalima u ovom gemu.

1:2 - Prvi gem za Srbiju. Siguran je Novak na svom servisu, Srbija osvaja gem bez izgubljenog poena, nakon što su izgubili čak prvih osam.

0:2 - Cicipas i Tanos bez problema potvđuju brejk i dupliraju vođstvo. Opet nisu ni gem izgubili.

0:1 - Gore nije moglo da počne. Grci odmah prave brejk! Ekspresno su povelo 40:0 na servis naših tenisera i odmah iskoristili šansu i oduzeli im servis gem.
Inače
 Cicipas je slučajno pogodio Novaka u patiku posle smeča.

Informer

13.10 - Počeo je meč! Srbi prvi serviraju.

13.05 - Krcate su tribine, prava fudbalska atmosfera u "Pioniru".

13.03 - Ovacije navijača za Novaka i Hamada!

12.55 - Promena u timu Grčke. Umesto Demetrisa Azoidesa u paru sa Cicipasom će igrati Aristotelis Tanos.

12.50Miomir Kecmanović je u prvom meču  savladao Aristotelisa Tanosa (6:3, 6:3), dok je Novak Đoković bio još ubedljiviji protiv Joanisa Ksilasa (6:0, 6:1) kojeg je savladao za oko 40 minuta. Srbiji je danas dovoljna samo jedna pobeda da obezbedi konačan trijumf nad Grcima.

12.47 - Za dubl koji počinje u 13 časova prijavljeni su Hamad Međedović i Novak Đoković, odnosno Petros Cicipas i Demetris Azoides za Grke.

12.46 - Sparingovali su pre meča Dušan Lajović i Hamad Međedović sa jedne i Novak Đoković i Miomir Kecmanović sa druge strane mreže.

12.45 - Pratite uz naš portal meč Srbije i Grčke u Dejvis kupu.