15.09.2024.

13:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

Grci će biti besni! Cicipas igra fudbal, dok njegov brat bije bitku protiv Đokovića u Beogradu! (VIDEO)

 Pred početak susreta, na terenu se pojavio grčki teniser Stefanos Cicipas, i to ne samo kao posmatrač, već i u ulozi fudbalskog entuzijaste.

Cicipas, trenutno 12. igrač na ATP listi, ušao je na teren sa reketom i u dresu Đenove, kako bi pozdravio navijače i pokazao svoje fudbalske veštine. Iako je njegova primarna strast tenis, Cicipas se nije obrukao na terenu, pokazujući solidne fudbalske sposobnosti prilikom šutiranja na gol.

Grčki teniser je veliki obožavalac Đenove i u ekskluzivnoj izjavi za italijanske medije otkrio je kako je nastala njegova ljubav prema ovom italijanskom klubu. "Jako sam srećan što sam ovde i što me Đenova pozvala. Srećan sam što sam sa najboljim navijačima na svetu. Počeo sam da volim Đenovu kada sam igrao Plejstejšn sa tatom; zaljubio sam se u njene boje i grb. Nastavio sam da ih pratim i gledam utakmice. Inače, igrao sam fudbal do 12. godine, dok se nisam posvetio tenisu," rekao je Cicipas.

Pred početak meča, direktor kluba Andreas Blaskez uručio je Cicipasu dres Đenove sa brojem osam, kao znak zahvalnosti za njegovu podršku i prisustvo. 

Ono što bi ipak moglo da razbesni javnost u Grčkoj jeste činjenica da Stefanos nije došao u Beograd na mečeve Dejvis kupa, gde njegov mlađi brat Petros trenutno igra dubl protiv Novaka Đokovića i Hamad Međedovića u paru sa Demetrisom Azodisem.