17.09.2024.

21:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

Spektakl u Sofiji! Dimitrov pobedio Novaka i to zahvaljujući jednom dečaku (FOTO)

Naravno, rezultat u ovom meču bio je u drugom planu, najvažnije je bilo da su navijači odlično zabavljali i uživali u spektakularnim potezima dvojice tenisera. Bugarski navijači, njih oko 15.000, koliko se okupilo u dvorani u Sofiji kako bi gledali šou dvojice velikih prijatelja.

Viđeni su atraktivni poeni, igrala je i publika, Novaka je u jednom trenutku masirao i jedan od navijača u publici, a meč je na kraju završen tako što je jedan dečak, inače skupljač loptica osvojio poen protiv srpskog asa i doneo trijumf Bugarinu. 

Dimitrov je odično igrao u prvom setu, pre svega da je dobro služio servis, pa je jedan brejk bio dovoljan da osvoji prvi deo igre protiv Novaka. U jednom trenutku prvog seta, Đoković je prišao jednom dečaku iz publike i dao mu reket da odigra poen umesto njega. 

Jedan od najboljih igrača svih vremena se malo ozbiljio i dobio drugi set ubedljivo sa 6:2, ali nijednom nije propustio priliku da se šali. Na kraju pobednika je odlučio super taj-brejk, gde je Dimitrov imao prednost, a onda je Bugarin napravio divan gest i dao reket dečaku koji skuplja loptice da odigra poslednji poen protiv Novaka. 

Klinac se bez pardona suprostavio srpskom asu, sigurno servirao, razmenjeno je nekoliko udaraca, a onda je dečak raspalio forhend dijagonalu i osvojio poen za pobedu, te može da se pohvali da je "srušio" najtrofejnijeg grend slem šampiona.