19.09.2024.

11:19

Foto: EPaimages

Sport

Deca su ga tukla! Potresna priča majke Stefanosa Cicipasa

Julija je otkrila malo poznate detalje iz Stefanosovog života. Imao je teško detinjstvo, a tenis mu je bio terapija posle maltretiranja koje je trpeo.   

- Od treće godine je igrao fudbal, ali je na kraju izabrao tenis. Milism da je to bila prva odluka. Bio je tih dečak, sramežljiv. Zbog sporta je izostajao sa nastave, a decu sa kojom je išao u razred ne mogu da nazovem prijateljima jer su se loše ponašali. U razredu je imao dvojicu-trojicu dečaka koji su ga nekoliko puta tukli. Nije mu bilo lako, ali je sve prebrodio jer je imao tenis. To mu je mnogo pomoglo da ide napred - otkrila je mama Stefanosa Ciciopasa.

Pričala je i o njegovom ocu, sa kojim je često često bio u sukobu. Dugo mu je bio trener, a nedavno su definitivno okončali saradnju.

- Voli svog oca, ali on je profesionalac. Zna da mora da pronađe drugog trenera. Na Ju-Es openu 2020. smo Apostolos i ja govorili o tome da treba da angažuje trenera, ali onda su usledili dobri rezultati, prošle su četiri godineNisu imali dobar odnos, često su se svađali. Stefanos je odlučio da promeni trenera i ne mislim da je to tragedija. Svi smo zajedno, bliski smo kao porodica. Apostolisu je u jednom momentu na pameti bio samo tenis. Što se tiče ispada, mislim da su hendikep, da ne mogu da mu pomogmu, mada ima sportista kojima ispadi pomažu.

Informer

Osvrnula se i na njegovu devojku Paolu Badosu.

- Stefanos je srećan, ako je on srećan i ja sam. Bilo mi je teško kada su raskinulu, ali zaljubljeni su. Bila sam na Paolinoj strani, razgovorali smo i sada su opet zajedno.

Iza Stefanosa je komplikovano leto.

- Išlo mu je jako dobro dugo, sada ima 26 godina, ali više nije toliko motivisan, nema tako sjajna osećanja prema tenisu. Ima nekih stvari koje su na to uticale, ali su ga usrećile.