19.09.2024.

13:50

Foto: AP/Photo

Sport

Federer opet podržao Rafu: Voleo bih da još ne ode u penziju!

Zajedno sa Novakom Đokovićem, Švajcarac i popularni "kralj šljake" činili su veliku trojku tenisa i vladali u, po mnogima, najjačem razdoblju ovog sporta.

Nadal već neko vreme ne igra ni blizu svog nekadašnjeg nivoa, a priče o penziji sve su glasnije i realnije, pa je i bivši rival izrazio zabrinutost.

Informer

Velika trojka - Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković

Voleo bih da Rafa odigra bar još jednu godinu. Bilo bi to fenomenalno, ali samo on treba da donese tu odluku i odgovori na to pitanje - rekao je Rodžer za nemački "Mopo".

Federer je trenutno u Berlinu, gde se održava Lejver kup, čiji je suvlasnik. Mnogo prašine diglo se oko slabog odaziva tenisera na pomenuti turnir, a bivši prvi reket sveta priznaje da se nadao Rafinom nastupu.

Informer

Rafael Nadal na Olimpijskim igrama u Parizu

Mnogo sam se nadao da će uspeti da odigra bar jednu partiju, ali samo nam je rekao da je bolje da ne dolazi, da ne može, jer se ne oseća spremnim. Verujem da sada prolazi kroz proces odlučivanja šta dalje da radi, da li da nastavi da se sprema da proba da igra - objasnio je Federer.

Podsećamo, Nadal je poslednji meč odigrao na Olimpijskim igrama u Parizu. Tada ga je Đoković ubedljivo savladao 2:0 (6:1, 6:4), a Španac nije prijavio učešće na turnirima nakon toga.