22.09.2024.

08:30

Foto: tanjug/ap

Sport

Sprema se bojkot, Zverev brutalno napao ATP! Samo ih novac interesuje

Zverev je u ovoj godini odigrao najviše mečeva, čak 73, a ima 56 pobeda. To je donelo rezultat, jer je drugi na ATP listi. Ali, smatra da sezone predugo traje. Deluje da je igračima "prekipelo", a Zverev će izjavom podići prašinu, jer je pomenuo bojkot.

ATP interesuje samo novac. Šta mi da uradimo? Da organizujemo bojkot? I šta posle! Bojkot nam nije dozvoljen, ako ne igramo turnire, kazne nas. Sa druge strane, ako želite da budete broj jedan, da osvajate gren slemove, morate da igrate - kazao je Zverev koji se trenutni takmiči na egzibiciji Lejver kup.

Žali se Nemac da tenis ima najdužu sezonu u profesionalnom sportu.

- Junajted kup počinje 27. decembra, a masters u Torinu se završava 20. novembra. Ko igra završnicu Dejvis kupa, njemu sezona još duže traje. Nemamo vremena za odmor, da pripremimo telo, da razvijemo mišiće… Nemamo vremena da ne uzmemo reket ceo mesec i fizički se pripremimo za veoma dugu i tešku sezonu. Čim se vratimo sa odmora, moramo da odradimo dve ili tri nedelje priprema i već nas čeka igranje u Australiji. Moje telo je sada dobro, ali pitajte me to za sedam-osam godina. Možda drugačije odgovorim.

Informer

Smatra Zverev da nema dobrog rešenja.

- Ako ste uspešni kao Federer ili Đoković, vi možete da smanjite broj turnira koje igrate. Ali ako ste ambiciozni i smatrate da još niste ostvarili potencijal, onda to nije opcija. Jer ATP tur ide dalje bez vas. Mislim da je previše obaveznih turnira, ali nas igrače niko ne pita - kazao je Zverev, koji zaboravlja da su i pomenuti Novak i Rodžer u jeku karijere takođe igrali veliki broj turnira, a tek nakon što su osvojili sve što su mogli i ispunili ciljeve mogli su sebi pred kraj karijere da priušte manji broj turnira, kao naš as sada.

Informer

Zverev je inače član Saveta igrača. Kaže da razume i u kakvoj su poziciji turniri

- Ne možemo sada da kažemo da se masters u Torinu igra posle Ju-Es opena i odemo na odmor. Turniri, kao Pariz, Čengdu ili Antverpen, platili su milione za svoje licence.