22.09.2024.

16:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Boomba! Đoković dovodi Vajdu u Srbiju: Imamo talente, potreban nam je Nacionalni centar

Stric najboljeg tenisera ikada, godinama je bio potpresednik Teniskog saveza Srbije, kao i prvi čovek Srbija opena i Sofija opena, a sad mu je cilj da u Srbiji okupi stručnjake i trenere iz celog sveta

Prvi je naravno Marjan Vajda, koji je 15 godina radio sa našim teniserom i od njega napravio šampiona, pa sad zajedno mogu da "prave" novog Novaka.

- To je ideja, da sve ljude koje poznajem zamolim da dođu, da nam pomognu. Već sam se čuo sa Vajdom. Voleo bih da on dođe, da pomogne. To je jedan detalj - kazao je u razgovoru za Informer Goran Đoković, novi predsenik Teniskog saveza Srbije.

Informer

Goran najavljuje da će angažovati i Novaka u cilju napretka srpskog tenisa. 

- On već godinama pomaže. U centru koji je vodio bio je uz Hamada Međedovića i Olgu Danilović. Nole je čovek tenisa, voli da prenosi svoje znanje, pa ćemo i njega angažovati i zamoliti da bude uz nas, da nam pomogne. 

Informer

Izgradnja teniskog Nacionalnog centra je jedan od primarnih ciljeva.

- Već deset godina sam potpredsenik Teniskog saveza Srbje. Nemamo svoj Nacionalni centar i u razgovorima sa Vladom Srbije i ministarstvom sporta nadam se da ću ispuniti našu veliku želju da imamo svoj prostor i svoje terene da bi tenis nastavio da napreduje. Teodora Kostović je postala juniorsk šampionka Evrope. Mi imamo mlade talente. Imamo sa kim da se ponosimo ali da bismo nastavili dalje moramo da imamo svoj Nacionalni teniski centar.

Novak je pre nekoliko dana skrenuo pažnju da je naš klupski tenis "mrtav". Goran Đoković već ima ideju šta može da se uradi kako bi oživeo "belu sport" u Srbiji.

- Imamo planove, naravno. Obilazićemo sve klubove, radićemo sa klubovima i sa trenerima. Imamo nekoliko programa. Od ponedeljak krećemo punom parom. Hvala prethodnom predsedniku, uradio je što je mogao, mi idemo dalje. Ja kao predsednik TSS na osnovnu iskustva koje imam, sedam godina sam bio direktor Srbija opena i Sofija opena, mogu da doprinesem razvoju tenisa, prvenstveno nacionlanog teniskog centra, a i klupskog u dogovoru sa kluboivima i regionima. Čeka nas mnogo posla, ali ovo su recimo ciljevi za početak. Teniski Nacionalni centar je velika stvar i mislim da imamo šansu da to uradimo i sprovedemo u delo.