24.09.2024.

17:15

Foto: tanjug/ap

Sport

Šta se dešava s Alkarazom? Španac sve začudio izjavom

Alkaraz je posle igranja na egzibicionom turniru Lejver kupu u Berlinu kritikovao zgusnuti raspored teniskih turnira, a sad je izjavio da se ponekad ne oseća motivisano da igra na turnirima.

Ali i pored nedostatka motivacije uspeva sve da prevaziđe uz osmeh, kaže Karlitos, koji je rano počeo da se žali, tek je počeo karijeru.

- Ponekad se uopšte ne osećam motivisano. Ali kao što sam rekao mnogo puta, igram svoj najbolji tenis kada se smejem i uživam na terenu. To je najbolja opcija da nastavim da motivišem sebe - začudio je mladi Španac sve ovom izjavom.

Informer

Španac je ove sezone odigrao 50 mečeva od kojih je na 41 pobedio, a osvojio dva grend slema - Rolan Garos i Vimbldon.  U karijeri do sada ima četiri osvojena grend slema od čega su dva Vimbldona i jedan Ju-Es open i Rolan Garos. Sada mu fali samo Australijan open da već sa 21 godinom kompletira kolekciju svih trofeja sa najvećih turnira. Rodžer Federer to uspeo sa 28 godina, Novak Đoković sa 29, a Rafael Nadal sa 24 godine.

Trenutno je treći na ATP listi a do kraje sezone ga čeka četvrtfinale Dejvis kupa, najverovatnije masters u Parizu, Završi mesters u Torinu i egzbicija Šest teniskih kraljeva u Rijadu.