26.09.2024.

08:21

Foto: profimedia

Sport

Ljudi, ovo se desilo! Prekinut je najduži niz poraza u istoriji tenisa

Njen trijumf je glavna vest u svetu tenisa. Džang je čak od februara prošle godine  vezala 24 uzastopna poraza. Oborila je negativan rekord Vinsa Spejdije, koja je imala 21 poraz u nizu, od oktobra 1999. do juna 2000.

Šuai su zaista pratili silni problemi, povrede, pa smrt bake i dede, ali je ipak uspela da okonča crni niz pred svojim navijačima. Pobedila je Amerikanku Mekartni Kesler sa 7:6, 7:6 na Kina openu koji se igra u Pekingu.

Oba seta je dobila posle taj-brejka. U prvom je gubila 3:1, ali je uspela da se vrati u set i na kraju bolje odigra odlučujući gem. U drugom setu je prva napravila brejk, ali je Amerikanka odmah uzvratila. Kineskinja je zatim u desetom gemu prokockala meč loptu. Ostala je smirena i u 13. gemu je razbucala protvnicu i na kraju upisala pobedu.

- Veoma važna pobeda za mene. Bila sam veoma motivisana pred domaćom publikom, bio je ovo trijumf koji mi je bio preko potreban. Bilo je suđeno da kod kuće prekinem negativnu seriju - izjavila je Kineskinja, koju sada čeka polufinalistkinja Ju-E opena Ema Navaro.

Informer

U singlu joj ne ide, a u dublu briljira. Nedavno je sa Kristinom Mladenović igrala finale Ju-Es opena.