29.09.2024.

06:42

Foto: EPA

Sport

Brutalni Kirjos rasturio Sinera! Njegova objava je izazvala buru

Siner je u maju u dva navrata bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol. Dok je trajala procedura Janik nije bio suspendovam, a prvobitno je eskpresno proglašen nevinim, ali je sada slučaj ponovo pokrenut pred Arbitražnim sudom u Lozani (CAS).

Svetska antidoping agencije (WADA) je uložila žalbu na odluku suda u Lozani, zahteva da Italijan dobije suspenziju od dve godine. Posle te odluke među prvima se oglasio Nik Kirjos. Australijski teniser poznat je kao neko ko uvek govori ono što misli, a to se neće promeniti.

"Haha, možda ipak nije tako nevin?", napisao je Nik na Instagramu i izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Informer

U žalbi je WADA navela da nalaz bez greške ili nemara nije bio tačan prema važećim pravilima i traži zabranu od jedne do dve godine. Ukoliko se ovo zaista dogodi Italijan bi mogao da bude suspendovan na određeni vremenski period. Sve će da zavisi od konačne odluke Arbitražnog suda. Italijan je priznao da je iznenađen. 

- Nisam ovo očekivao. Znao sam pre nekoliko dana da će da ulože žalbu i da će danas to da bude zvanično. Mada, jesam iznenađen. Uvek pričamo o istoj stvari. Možda žele da se postaraju da je sve dobro urađeno. Da, samo sam iznenađen zbog te žalbe - rekao je Siner.

Informer

Siner će morati ponovo da objašnjava šta se dogodilo u momentima kada je pao na doping testu. Za sve je ranije okrivio bivše saradnike. Kada je u njegovom organizmu pronađena zabranjena supstanca klostebol objasnio je da je tu završila jer je jedan od njegovih saradnika imao ranu na ruci, masirao ga je bez rukavica i tako je klostebol prešao na njega.

U međuvremenu je otpustio dvojicu članive tima  koji su označeni kao glavni krivci u ovoj aferi. Umesto Đakoma Naldija i Umberta Ferare u tim je doveo dvojicu bivših Đokovićevih saradnika - Marka Panikija i Ulisesa Badija.

Informer