29.09.2024.

23:22

Foto: profimedia

Sport

Amerikanac brani Sinera: Količina koja je pronađena je 80.000 puta manja od grama soli!

Delovalo je da će se Janik Siner izvući nakon što je tokom Indijan Velsa dva puta bio pozitivan na doping testu. Ipak, Svetska antidoping agencija juče je uložila žalbu protiv prvostepene presude i zahteva da mladi Italijan dobije do dve godine suspenzije! 

Prvi teniser sveta dva puta je podvrgnut doping testu na Indijan Velsu, a oba puta je bio pozitivan na klostebol. ATP mu je oduzeo osvojene bodove na pomenutom mastersu i izrekao novčanu kaznu u visini zarađenog novca, ali je WADA imala šta da kaže. 

Odluka da žalba bude uložena ponovo je podelila svet. Mnogi smatraju da Siner mora biti kažnjen, iako se brani da je u kontakt sa nedozvoljenom supstancom došao putem kontaminacije. Sa druge strane, ima i onih koji brane Italijana, a u taj krug ljudi spada i nekadašnji američki teniser - Bred Gilbert. 

Informer

 

On smatra da je količina pronađena u testu Janika Sinera previše mala da bi Italijan dobio dvogodišnju suspenziju. 

- Potpuno sam razbarušen ovom odlukom WADA. To je bilo 8.000 puta manje nego gram soli! Ovo će sad potrajati mesecima, gde je zastupanje igrača, sem Sinera koji sam plaća svoje advokate - smatra Bred Gilbert. 

Inače, Bred Gilbert u svetu tenisa poznat je po racionalnim komentarima. On je nedavno komentarisao i Novaka Đokovića rekavši da je sjajnim igrama u poznim godinama uspeo da prevari vreme po čemu je jedinstven u svetu sporta.