30.09.2024.

07:38

Foto: Reuters

Sport

Novaku žreb u Kini po meri! Gaziće do finala, a tamo ga čekaju...

Noletu je ovo prvi turnir posle Ju-Es opena, a postavljen je za četvrtog favorita. Najbolji srpski teniser sa najvećim rivalima Karlosom Alkarazom i Janikom Sinerom neće moći da igra pre finala. 

U prvom kolu Šangaja je slobodan, dok će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela između Amerikanca Alekseja Mikelsena i Kineza  Jančaketea Bua. Ni u trećem kolu ne bi trebalo da ima mnogo problema pošto je potencijalni rival bolji iz duela Francuza Mpeši Perikara i Italijana Kobolija. Projektovani žreb u osmini finala bi trebalo da mu donese Bublika ili Tijafoa, dok su mu potencijalni rivali u četvrtfinalu Dimitov ili Rubljov. Drugi favorit Aleksandar Zverev bi mogao sa Srbinom da igra u polufinalu, a u ovom delu žreba je i  Amerikanac Tejlor Fric, sedmi nosilac.

U gornjoj polovini kostura su Siner i Alkaraz. Italijanu bi potencijalni rival u četvrtfinalu mogao da bude Danil Medvedev, a Španac bi mogao da igra protiv Kaspera Ruda.

Miomir Kecmanović je takođe dobio rivala, prvi protivnik mu je Australijanac Rinki Hidžikata, a ako ga prođe ide na megdan još jednom Australijancu Alekseju Popirinu.

U poslednjem nastupu u Šangaju 2019. godine, Novak je takmičenje završio u četvrtfinalu porazom od Stefanosa Cicipasa. Naš as je četvorostruki šampion Šangaja, pobeđivao je 2012, 2013, 2015. i 2018.