01.10.2024.

09:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nož u leđa Đokoviću! Rus izdao Novaka

Medvedev je trenutno igra u Pekingu, boriće se za finale turnira iz serije 500, a u narednom meču očekuje ga duela sa Karlosom Alkarazom.

Pred ovaj meč je Rus pohvalio rivala i rekao da je najbolji na svetu, kada je na vrhuncu forme, Srbina nije ni pomenio, kao ni Janika Sinera, prvog na ATP listi.

- Mislim da je on za mene, i mislim da nisam jedini koji ću to reći, najbolji igrač na svetu kada je "u zoni" - rekao je Medvedev i opet okrenuo leđa našem teniseru

Još uvek nije siguran kako će se suprotstaviti Alkarazu u polufinalu.

- Teško je igrati protiv njega. Mislim da je trenutno u zoni tako da će to biti veliki test za mene. Videćemo kakvu ću taktiku imati, šta ću raditi i misliti - dodao je Medvedev, dok će u  drugom polufinalu Pekinga igraće Janik Siner i Kinez Bu.

Informer

Nedavno je Rus pričao da je Nole najbolji, ali je promenio mišljenje.

- Prvo ne znam kako to radi, osećam da svi igrači, osim Novaka, Rodžera i Rafe, mogu da imaju loše dane i da gube od igrača koji su van Top 100 ili od kvlifikanata. To je normalno u sportu. Ali kada pogledam, Novak je skoro na 50 odsto, igrao je 70 grend slemova i bio je u 35 finala. Ne znam kako je to moguće? On izgleda nema loše dane. Zapravo, ima ih, kao i svi, ali i tada uspeva da pobedi. Ne znam kako to radi i zato je on za mene najveći u istoriji tenisa - rekao je Medvedev.