01.10.2024.

13:51

Foto: ataimages

Sport

Teodora je srpsko tenisko čudo: Ne mogu mi ništa kad igram najbolje

Nedavno je Teodora u finalu deklasirala Čehinju Aleue Kovačkovu sa  6:1, 6:0 i postala šampiona Evrope do 18 godina. Žrtva se isplatila.

- Trud, rad i upornost su se isplatili. Drago mi je što sam uspela da donesem zlato Srbiji. Bolelo me je što prošle godine nije bilo zlato nego bronza.Po kvalitetu tenisa mislim da sam u top 100 WTA i toga se držim - rekla je samouveremo Teodora tokom konferencije za medije u Beogradu. 

Informer

Osvrnula se na stvari u igri koje mora da unapredi.

- Moram da radim na fizičkoj pripremi, mislim da je to jedna od najvažnijih stvari u sportu. Volela bih da unapred mentalnu stabilnost, da budem bolja u teškim trenucima, da mogu da donesem pravu odluku u momentu kada se lomi meč.

Želi na svim podlogama da bude podjednako uspešna.

- Podloga kao podloga. Ove godine imam osvojene turnire na sve tri. Najveći procenat mi je na travi. Na svakoj se osećam super kad igram najbolji tenis, niko mi ništa tad ne može - rekla je naša mlada teniserka.

Mnogo je mirnija u završnicama mečeva nego što je to ranije.

Informer

- Radila sam sa psihologom na tome, drago mi je da se to vidi.

Sezona još nije završena, pa je pričala o ciljevima do kraja godine.

- Masters Top osam u Kini u Čengduu je sledeći turnir koji igram i pokušaću da završim kao broj jedan na svetskoj rang listi.

Teodora kaže da nema uzora, ali se trudi da mlađima od sebe bude uzor.

- Igračice su mi protivnice, nemam na koga da se ugledam, trudim se da budem jedinstvena, da drugi mene gledaju i da budem drugima uzor.

Najveća motivacija su joj najbolji teniser ikada i naše nekadašnje teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković.

- Odrasla sam uz Noleta, Anu i Jelenu. Motivisali su me i inspirisali.