02.10.2024.

14:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

Alkaraz slomio Sinera u neverovatnom finalu Pekinga! Teniski blokbaster dostojan "velike trojke"

Bio je ovo neveravtno uzbudljiv meč sa dosta preokreta, oba tenisera su pokazala da im je ietkako stalo do trijumfa. Duel je trajao čak tri sata i 23 minuta, a navijači su zadovoljstvo pratili poteze Alkaraza i Sinera.

Španac je bolje otvorio meč, imao je vođstvo 5:2, ali prvi teniser sveta je stigao do izjednačenja. Pri rezultatu 6:5, Alkaraz je propustio set loptu, kaznio je to Siner i u taj-brejku stigao do prvog seta.

Gledali smo izuzetno duge poene u drugom setu, gledaoci su uživali u sjajnim razmenama, ipak smogao je snagu četverostruki grend slem osvajač i napravio brejk koji mu je doneo poravnanje u setovima.

Stigao je brzo Španac do brejka u trećem setu, a zatim je u sledećem servis gem Siner imao priliku za još jedan, ipak nije uspeo u svojoj nameri. Dizao je ritam igre ovogodišnji osvajač Australijan opena i Ju-Es opena i pri rezultatu 4:3, oduzeo je servis Alkarazu i totalno se vratio u meč.

Gledali smo zatim četiri jako napeta gema, međutim brejka nije bilo i pitanje pobednika je moralo da se reši putem taj-brejka. Ušao je bolje Siner u taj-brejk, poveo je sa 3:0, ali onda je Alkaraz vezao čak šest poena i tako došao do tri vezane meč lopte. Već kod prve je bio uspšena i usledio je veliko slavlje španskog asa.

Znimljivo je da je Janik Siner prošle godine bio šampion ovog turnira, a sada ga je Alkaraz skinuo s trona.