04.10.2024.

17:23

Foto: EPAIMAGES

Sport

Višestruki finalista grend slemova u katastrofalnoj formi! Rud pregažen na startu Šangaja!

Ispod radara su godinama prolazile dobre partije Kaspera Ruda na ATP turu. Norvežanin je posebno dobar bio na startu 2024. godine pošto je na omiljenoj podlozi - šljaci, briljirao u mesecima pred Rolan Garos. Deveti reket sveta igrao je finale Monte Karla, potom osvojio Barselonu i Ženevu, a i na grend slemu u Parizu stigao je do polufinala. 

Ipak, eliminacija sa Rolan Garosa očigledno mu je teško pala budući da se od tada bruka. U poslednjih šest mečeva Kasper Rud je poražen pet puta, jedini uspeh ostvario je protiv 168. tenisera sveta - Žaimea Farije, u Dejvis kupu. Da stvar bude gora, Tompsonu, Serundolu, i Roši nije uzeo set, a sa užasnim rezultatima nastavio je i na turniru u Šangaju. 

Informer

 

Kasper Rud bio je slobodan u prvom kolu budući da ima status nosioca, ali je zaustavljen već na drugom koraku. Njega je sa 2:0 savladao Australijanac - Aleksandra Vukić, a pored poraza razlog za brigu je i igra koju je Norvežanin prikazao. 

Međutim, forma u kojoj se nalazi već mesecima je izuzetno zabrinjavajuća, a ne radi se ni o kakvoj povredi ili nečemu sličnom. Još uvek je deveti na svetu, ali ukoliko nastavi sa slabim rezultatima pitanje je koliko će još biti među deset najboljih.