04.10.2024.

21:52

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Oglasio se Siner i ponovo pričao o doping aferi! Italijan veruje da će pobediti!

Doping afera, koja je potresla kompletan teniski svet, još nije dobila konačan epilog, ali Janik Siner (23) tvrdi da nije zbog toga previše zabrinut.

Italijan je u martu ove godine, tokom mastersa u Indijan Velsu, dva puta pao na testu, jer je bio pozitivan na supstancu klostebol. Ipak, 19. avgusta je oslobođen svih optužbi od strane Sportskog suda u Lozani (CAS), ali je WADA potom iskoristila pravo da uloži žalbu, u kojoj jasno traži da on bude suspendovan od 12 do 24 meseca.

Mladi teniser je objasnio da nije svojevoljno koristio zabranjeni preparat, već da je došlo do kontaminacije i da je odgovornost na članovima njegovog stručnog štaba. On je prvobitno bio neprijatno iznenađen i razočaran zbog toga što Svetska antidoping agencija zahteva suspenziju, a uoči mastersa u Šangaju (od 2. do 13. oktobra), ponovo se oglasio povodom toga.

- Bio sam pomalo iznenađen žalbom WADA, ali s druge strane, znao sam da bi to moglo da se dogodi. Desilo se, i dalje sam iznenađen, ali sarađivaću kao i ranije. Imao sam tri saslušanja, koja su mi išla na ruku. Bilo je dobro, ali sada da vidimo - rekao je Siner na konferenciji za medije pred početak turnira u Kini, gde će mu rival u prvoj rundi biti Japanac Taro Daniel.

Informer

Janik Siner uveren u pobedu

Lider na ATP listi ne krije da je optimista i da očekuje da izađe kao pobednik iz ove priče.

- Uveren sam da će se ovaj slučaj rešiti pozitivno, u moju korist. Bio bih veoma, veoma iznenađen kad bi se desilo suprotno. To nije situacija u kojoj se osećam prijatno, to je sigurno. Mislio sam da je sve gotovo, tako da mi nije lako - priznao je Siner.

Inače, aktuelni šampion Australijan opena i Ju-Es opena imaće priliku da u Šangaju postane prvi teniser još od Rafaela Nadala i 2018. godine, kada je Španac uspeo da osvoji tri mastersa u jednoj godini. Janik je ove sezone već osvojio titule u Majamiju i Sinsinatiju.