06.10.2024.

08:05

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Uvukao se strah! Siner više nikome ne veruje, isplivala fotka (VIDEO)

Podsećamo, Siner je u maju u dva navrata bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol. Odlukom ITIA je Siner oslobođen svake odgovornosti u slučaju. Međutim, usledio je preokret, Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, na odluku Međunarodnog tela za integritet u tenisu (ITIA) o oslobađajućoj presudi.

Janik se takmiči na mastersu u Šangaju, a kamera je uhvatila momenat kada ga fizioterapeut Ulises Badio masira sa rukavicom na ruci. Uvukao se strah, pa Italijan ne želi da rizikuje nove probleme.

Mada, bila je ovo i mala predstava za Svetsku antidoping agenciju kada su sve oči uprte u Sinera. 

Siner će morati ponovo da objašnjava šta se dogodilo u momentima kada je pao na doping testu. Za sve je ranije okrivio bivše saradnike. Kada je u njegovom organizmu pronađena zabranjena supstanca klostebol objasnio je da je tu završila jer je jedan od njegovih saradnika imao ranu na ruci, masirao ga je bez rukavica i tako je klostebol prešao na njega.

U žalbi je WADA navela da nalaz bez greške ili nemara nije bio tačan prema važećim pravilima i traži zabranu od jedne do dve godine. Ukoliko se ovo zaista dogodi Italijan bi mogao da bude suspendovan na određeni vremenski period. Sve će da zavisi od konačne odluke Arbitražnog suda. Italijan je priznao da je iznenađen.