06.10.2024.

13:59

Foto: printscreen

Sport

Rus šokirao planetu! Lopticom obrisao zadnjicu (VIDEO)

Peti teniser sveta pobedio je posle mnogo muke i preokreta Matea Arnaldija u 2. kolu Šangaja. Tek nakon dva sata i 45 minuta ruski teniser je slomio otpor 36. igrača sveta (5:7, 6;4, 6:4).

Koliko je nezadovoljan i ogorčen lopticama pokazao je na terenu kada je na zaprepašćenje svih pljunuo u lopticu, pa s njom obrisao zadnjicu.

Smatra da one ne odgovaraju većini igrača, osim prvom i drugom teniseru planete - Sineru i Alkarazu. U svom stilu je pričao posle meča - bez dlake na jeziku. 

- Ne verujem da se iko može prilagoditi ovakvim uslovima. Ove loptice vole samo oni koji mogu profitirati od takozvanih mrtvih lopti, a to su dvojica najboljih igrača na svetu. Oni bi svakako bili najbolji i bez ovakvih loptica, ali samo oni mogu sa njima igrati tako jako. Pričam o Janiku Sineru i Karlosu Alkarazu. Ovakve loptice im pružaju ekstra prednost, ali pokušao sam da se borim koliko sam mogao - kazao je Medvedev bez dlake na jeziku.

Informer

Medvedev kaže da loptice ne odgovaraju njegovom stilu igre.

- Treniram mnogo, pokušavam da igram jako kao što nikad nisam. Takav stil ne odgovara mom telu. Čak smo i radili poseban test. Proveravao sam moju eksplozivnost sa takvom igrom - i nemam je. Mogu igrati eksplozivno kada loptice lete, ali ne sa ovakvim lopticama. Pokušao sam da radim sve što sam mogao, i dalje igram dobro. Borim se i boriću se do samog kraja - poručio je Medvedev.