07.10.2024.

19:56

Foto: USA Today

Sport

Stižu teniseri iz vrha ATP liste! Ozbiljna ekipa na turniru u Beogradu!

Čekao je Beograd dve godine na organizaciju ATP turnira iz serije 250, poslednji je bio "Serbia open" na Dorćolu, a sada nas od 2. do 9. novembra u Areni očekuje novi spektakl. A, s obzirom na asove koji su potvrdili dolazak, nema sumnje da će takmičenje biti i više nego zanimljivo.

Od ranije je poznato da će učestvovati čuveni Sten Vavrinka (39), koji je u karijeri osvajao titule na Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu. Iskusni Švajcarac je daleko od one prepoznatljive forme, sada je 236. na svetu, ali svakako je veliko ime.

U naš glavni grad stižu i Amerikanac Frensis Tijafo (26), trenutno 17. na ATP listi, kao i Lorenco Muzeti (22), koji je odmah ispod njega plasiran. Mladi Italijan je, podsetimo, osvojio ovog leta bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tu nije kraj, pošto će srpska publika moći da vidi i 11. igrača na planeti Aleksa de Minora (25). Australijanac bi čak mogao da bude i prvi nosilac, a juriće treću titulu ove sezone, posle osvajanja turnira u Hertongenbošu i Akapulku.

Informer

I Amerikanac Tomi Pol odlučio da nastupa u srpskoj prestonici

Na kraju, tu je i 13. na planeti, Tomi Pol (27). Amerikanac je u karijeri osvojio tri trofeja, a samo ove godine uspeo je da slavi u Dalasu i Kvinsu.

Sudeći po najavama organizatora, ovde neće biti kraj. Očekuje se još neko zvučno ime iz top 10, a spekuliše se da će to biti Rus Andrej Rubljov ili Bugarin Grigor Dimitrov.

Podsetimo, Novak Đoković je još ranije poručio da ovog puta neće igrati u rodnom gradu.