08.10.2024.

07:44

Foto: profimedia

Sport

Doping me je ubio! Siner i dalje na "nišanu" tenisera

Italijan čeka definitivan epilog doping skandala. Odlukom ITIA je Siner oslobođen svake odgovornosti nakon što je bio u dva navrata pozitivan na klostebol,  ali je Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

Argentinac Giljermo Korija je 2001. bio kažnjen sa dve godine i skoro 100 hiljada dolara. Potom je uspeo da dokaže da nije kriv i posle sedam meseci je mogao da se vrati na teren.

- Nandronolon je ušao u moj organizam kroz zaraženi vitamin. Nažalost nisam imao isti tretman kao Siner - rekao je intervjuu za magazin "Klej“ Giljermo Korija.

Informer

Doping ga je potpuno uništio.

- Doping me je ubio, bio sam u najboljoj formi, posle sam se vratio ogorčen.  Angažovao sam psihologe, išao na detektor laži, pravio genetske testove kako bih dokazao kako je doping ušao u moje telo, da nisam hteo da izvučem nikakvu korist od toga. 

Tužio je američku farmaceutsku firmu, koju je smatrao krivom za to što mu se dogodilo, tražio odštetu od 10 miliona dolara, ali su se vansudskim poravnanjem dogovorili na trećinu te sume. Siner je prošao mnogo bolje, nije morao da prolazi za razliku od Korije, Simone Halep i nekih drugih. On može da igra dok se bori da dokaže da nije kriv. 

- Samo jedno tražim, da svi imaju isti tretman - dodao je Korija, koji je igrao finale Rolan Garosa, 2004. Vodio je sa 2:0 u finalu protiv zemljaka Gastona Gaudija, imao i meč lopte, ali nije dovršio posao.