10.10.2024.

19:09

Foto: EPAImages

Sport

"Ubica" favorita! Prvo Novak, sada Alkaraz, neka se spremi Siner: Igram najbolji tenis u karijeri!

Režirao je Tomaš Mahač veliko iznenađenje u Šangaju pošto je u polufinalu savladao Karlosa Alkaraza. Češki teniser odigrao je još jedan spektakularan meč i eliminisao jednog od najboljih na svetu u ovom momentu. 

Mahač je pre nekoliko meseci u Ženevi savladao Novaka Đokovića. Danas je uzeo skalp Karlosu Alkarazu, a da upotpuni najbolju godinu u karijeri priliku će imati već u polufinalu Šangaja gde bi mogao da se sastane sa Janikom Sinerom. 

- Igrao sam neverovatno. Znao sam da će moj nivo tenisa danas biti sjajan jer trenutno igram najbolji tenis u karijeri. Pobedio sam Tomija Pola u prošlom meču sa neverovatnom igrom. Protiv ovakvih igrača moram igrati na ovom nivou. U suprotnom, završi se sa 6-2, 6-3 i ideš kući. Nema druge opcije - rekao je Mahač i dodao. 

Informer

 

- Radujem se tome. Stvarno uživam što sam u polufinalu i srećan sam što mogu da igram protiv najboljih igrača!

Objašnjava češki teniser da nije smeo da spušta gard budući da protiv Karlosa Alkaraza uprkos činjenici da je tokom većeg dela meča bio dominantan. 

- Zapravo, znao sam da imam šansu. Ali nikad ne znaš. Protiv igrača poput njega, ako vodiš u setu i serviraš pri 5:4, to je daleko od pobede u meču. Igrao sam protiv njega na Dejvis kupu i tada sam uspeo da igram na ovom nivou samo jedan set. Danas su bila dva. Dovoljno - podvukao je Mahač.