12.10.2024.

12:32

Foto: profimedia

Sport

Siner "počistio" Mahača! Italijan zakazao finale i čeka boljeg iz duela Đoković - Fric!

Iako se isprva činilo da će Italijan danas odraditi nešto intenzivniji trening, Mahač je propisno namučio prvog igrača na planeti, za nešto više od sat ipo vremena igre.

Siner je nesigurno ušao u meč, izgubio servis, a Čeh je znao kako da iskoristi greške daleko favorizovanijeg rivala i osvoji dva gema. Kako to obično biva, Mahač se opustio, a italijanski teniser je pojurio i poravnao rezultat na 2:2. Nakon toga usledila je prava rezultatska klackalica, koja je trajala do samog finiša meča.

Informer

profimedia

Janik Siner

Propustio je u šestom gemu dve šanse Janik, ali je u desetom i poslednjem u ovom delu meča bio neumoljiv, a sličan scenario ponovio je i u drugom delu igre.

U drugom setu viđena je nešto napetija igra, i prava triler završnica. Iako je Mahač bio dosta sigurniji od rivala, poklekao je u devetom gemu kada je imao čak dve šanse da dođe do brejka.

Informer

Tomaš Mahač

Češki teniser je kapitulirao u trenutku kada je bilo najpotrebnije da osvoji svoj servis, te je Siner stigao do 7:5, i plasmana u finale, u kojem će igrati sa boljim iz duela Novak Đoković/Tejlor Fric, koji je na programu od 13 časova (Sport klub 1).