13.10.2024.

09:02

Foto: epaimages

Sport

Ponizili Đokovića! Ovo se ne pamti, otpisali su ga pre finala

Ako je suditi po kladionicama Novak je autsajder u duelu sa prvim teniserom sveta. Svetske kladionice nekoliko sati pre meča na pobedu Janika Sinera daju kvotu oko 1.44, dok će oni koji se klade na Đokovića moći da zarade mnogo više, kvota na našeg asa je čak tri. 

Istina, Nole ove sezone nije osvojio nijednu titulu, osim zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. S druge strane, Siner briljira. Osvojio Australijan open, Ju-Es open, masterse u Majamiju i Sinsinatiju, a slavio je i na turnirima u Roterdamu i Haleu.

Informer

Ali, Srbin ima bolji međusobni skor 4:3 i juri jubilarni 100. trofej u karijeri, a 41. masters, što će mu biti motiv više, kao i to što ga mnogi otpisuju i pre meča. Jedini problem mogla bi da bude povreda kolena iz polufinala protiv Tejlora Frica, ali  je uspeo da "stisne zube" i završi sve na vreme.

- Uvek mnogo izvuče iz mene, ovakve bitke, pogotovo pred kraj turnira u ovoj fazi moje karijere. Ovakve borbe uzimaju mnogo energije, ali daju samopouzdanja. Moram da se oporavim jer imam tu i tamo neke probleme fizičke prirode na terenu. On od grend slema igra jako dobro na ovoj podlozi, servira sjajno i zato nisam želeo da idem u treći set. Jako mi je drago da sam završio sve u dva Okrećem se duelu protiv Sinera koji igra sjajan tenis i sigurno je favorit - rekao je Nole posle polufinala.

Informer

Moramo da podsetimo, da je naš teniser vrlo blizu plasmana na Završni masters u Torinu. Đokoviću je  pobeda nad Tejlorom Fricom  donela 250 poena i skok u ATP trci. Pretekao je ranije Andreja Rubljova na sedmom, a sada i Kaspera Ruda na šestom mestu u ATP trci. Pred finale sa Sinerom ima 3.910 bodova, 115 više od Ruda koji je na 3.795 poena.