13.10.2024.

12:48

Foto: reuters

Sport

Đoković: Nedostajalo mi je ovo! Rodžer, nisam navikao da te vidim na tribinama..

Mnogi su se nadali, ali naš as nije uspeo da podigne 100. pehar u karijeri i tako stane uz rame Federeru (103) i Džimiju Konorsu (109), jedinim igračima u istoriji "belog" sporta koji imaju trocifren broj trofeja. 

Iako je apsolutni rekorder na mastersu u Šangaju, Novak protiv trenutno najboljeg tenisera na svetu nije imao mnogo šanse.

- Pre svega moram da izrazim zahvalnost podrške kineskim navijačima. Neverovatni su, daju nam veliku podršku i zadovoljstvo što igramo ovde. Zadovoljstvo je biti ovde, u Šangaju ponovo, imao sam mnogo uspeha na ovom takmičenju, osvojio četiri titule. Nisam igrao ovde pet godina, to mi je jako nedostajalo tako da sam veoma srećan što sam ponovo ovde - započeo je Novak.

Informer

Detalj meča Đoković - Siner

Potom se najbolji srpski teniser obratio svom rivalu i njegovom timu, kao i legendarnom Švajcarcu Rodžeru Federeru, koji je zajedno sa španskim teniserom Karlosom Alkarazom pratio današnje finale.

- Čestitam Janikovom timu, svaka čast svima. Svaka čast momci, znam ih neke tamo. Sjajan tim i drago mi je što radite dobro, zaslužili ste ovo. Takođe, lepo je videti Rodžera. Nisam navikao da vidim tebe na tribinama, bogami da si ovde na terenu da igramo.. Hvala svim što ste došli u ovolkom broju i što nas činite da se osećamo posebnim - podvukao je Novak.