14.10.2024.

23:30

Foto: EPAImages

Sport

Blamaža Bernarda Tomića! Australijanac obezbedio neslavan rekord!

Važio je Bernard Tomić za veliku nadu svetskog tenisa, ali mu je sve od igre bilo zanimljivije. Australijanac je vrlo brzo skrenuo sa koloseka, postao skandal majstor i potpuno zapostavio karijeru. Sada, sa svega 31 godinom pokušava da se vrati na veliku scenu igrajući čelendžere širom sveta, no, ni to mu ne polazi za rukom! 

Tomić je na turniru u Farfirldu poražen u finalu od Lernera Tiena, a njegov neuspeh obeležen je sa novim neslavnim rekordom. Amerikanac je slavio za samo 39 minuta što je najbrža pobeda u istoriji čelendžera, prethodno je najbolji bio Žo-Vilfrid Conga. 

Posle meča, Tomić koji je najbolji plasman imao 17. mesto, priznao je da nije imao snage da se nosi sa protivnikom posle naporne nedelje.

"Kada sam izgubio prvih nekoliko gemova, bilo je jako teško ostati mentalno u meču. Žao mi je i što moje noge nisu izdržale", rekao je Australijanac.

Naravno, prvi se nakon njegovog neslavnog rekorda oglasio Nik Kirjos. Australijanac je na društvenoj mreži "X" podelio blamantan podatak uz emotikon koji plače od smeha.