16.10.2024.

10:11

Foto: profimedia

Sport

Nadal pričao o Đokoviću! Španac sve frapirao izjavom!

Rafa je pre nekoliko dana objavio da je završio karijeru, svi priželjkuju meč Srbina i Španca u Rijadu iako se radi o ezgibiciji, a bio bi to njihov 61. duel, Nole vodi 31:29.

U Rijad pored našeg tensiera i Rafaela Nadala igraju Danil Medvedev, Janik Siner, Holger Rune, Karlos Alkaraz, a svaki igrač je za dolazak  dobio 1,3 miliona evra, dok će pobednik dobiti dodatnih 5,500.000 evra. U četvrtfinalu ćemo ove srede najpre gledati okršaj Medvedeva i Sinera od 18.30, a pobednik tog meča će u polufinalu igrati protiv Đokovića u četvrtak ne pre 18.30 . Drugi četvrtfinalni par čine Rune i Alkaraz, koji igraju u sredu ne pre 20.00, a onda u četvrtak pobednik protiv Nadala.

Rafa je u interjuu za "DAZN" u šali priznao da ne mora opet da igra sa Novakom. 

- Odigrali smo mnogo mečeva, ne moramo ponovo - nasmejao se Nadal.

Informer

Jedan drugog su godinama gurali da budu još bolji.

- To uvek bio veliki izazov i sjajno rivalstvo. On je igrač koji me je uvek gurao na najvišem nivou, prema granicama. Mislim da imamo isti osećaj jedno prema drugom. Obojica smo se sa Rodžerom gurali na sledeći nivo, jer je protivnik uvek bio veoma jak i stalno moramo da se usavršavamo i usavršavamo da bismo mogli da nastavimo da se takmičimo na nivou koji nam je potreban da bismo uspeli. Mislim da je to lepa stvar u sportu. Da imamo jasne ciljeve da budemo bolji, bolji i bolji. Imati velike protivnike ispred vas daje vam jasniju perspektivu o tome kako to treba ostvariti.

Pročao je Španac otvoreno o rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem i odnosu van terena.

- Odnos sa Rodžerom Federerom je bio poseban, ali i sa Novakom imam dobar odnos. Mislim da je to način na koji pristupamo sportu. To je moguće jer, kao što sam već rekao, shvatamo da je to sve što dobijamo. U životu imamo mnogo važnijih stvari van tenisa. Na kraju dana, ako imate dobar odnos sa kolegama, ljudima oko vas ili generalno sa ljudima, iz mog iskustva, bićete srećniji. Tako da je tenis samo igra, a odnosi prevazilaze to.

Informer

Švajcarac i Španac su u penziji, Srbin se i dalje takmiči, ali su mnogi već konstatovali da je završena era velike trojke. Rafa ne misli tako.

- Hajde da malo sačekamo. Siner i Alkaras su prvi i drugi na svetu, prave svoju priču. Mislim da ne možemo da ih poredimo sa našom erom, jer naša era još nije gotova - Novak je i dalje tu, igra. Nova generacija dolazi i videćemo kako će im se karijere razvijati.

Španac smatra da nije potrebno porediti Sinera i Alkaraza, sa njim, Rodžerom i Novakom.

Moramo da pustimo Sinera i Alkarasa da grade svoju priču, svoje rivalstvo. Nema potrebe da se porede sa nama. Ide im odlično. Madi su, a već su ostvarili mnogo toga, osvajali su grend slemove, masterse, ostvarili velike brojke. Želim im sve najbolje i da nastave tako. Već sada su velike zvezde. Siguran sam da ako ih ne budu sputale povrede, da će imati velike karijere.