16.10.2024.

21:52

Foto: tanjug/ap

Sport

Kakva šteta! Laslo Đere eliminisan sa turnira u Stokholmu!

Iako je naš velikan u prvom kolu priredio iznenađenje i ekspresno trijumfovao nad daleko favorizovanijim Špancem Pedrom Martinezom - 2:0 (6:2, 6:0), ovoga puta koncentracija nije bila na njegovoj strani. 

Đere, koji trenutno zauzima 113. poziciju na ATP listi nije uspeo da stane na crtu američkom teniseru, koji ga je u prvom setu "počistio" sa 6:2. Srpski as je ostavio veoma bled utisak tokom prva tri gema, koja je protivnik bez problema osvojio i odmah poveo.

U finišu prvog dela igre momak iz Sente postepeno je počeo da se budi, vezao dva osvojena gema, ali bilo je kasno da dođe do preokreta.

Informer

Laslo Đere

Na svu sreću nastavio je Đere u istom ritmu tokom drugog seta, u kojem se odvijala prava rezultatska klackalica. Iako je rival vršio pritisak i konstantno ga navodio na greške, Laslo je uspeo da parira čitavih 40 minuta, ali se nakon toga za nijansu opustio.

Iskusni Amerikanac uspešno je koristio trenutke nepažnje srpskog tenisera i prikupljao poene za svoj groš, ali Laslo kao da se "izvlačio" u poslednjim trenucima. Potpuno izjednačen rezultat u samom finišu rezultirao je taj-brejkom, koji je 13. igrač bolje iskoristio i potvrdio svoju dominaciju.