17.10.2024.

22:34

Foto: EPA Images

Sport

Prve reči Noleta posle poraza od Sinera! Mnogo je dobar, nije bez razloga broj jedan

Đoković je večeras posle velike borbe izgubio od Italijana Janika Siner sa 2:1 u setovima (6:2, 6:7, 6:4) i tako nije uspeo da se plasira u veliko finale. Prvi i četvrti igrač sveta vodili su veliku bitku na terenu, kao da je u pitanju bilo finale nekog grend slema, a ne egzibicija u Rijadu. Posle skoro dva i po sata spektakla, kao pobednik je izašao Siner i četvrti uzastopni put nadigrao Đokovića. 

Srpski teniser uprkos porazu, pokaazao je još jednom da i u 37. godini može da se nadigrava sa 14 godina mlađim rivalom. 

- Bila je sjajna atmosfera, naelektrisana, kako na terenu tako i u publici. Od početka meča sam gubio, borio sam se na svoj način, uspeo sam da uzvratim, ali na moju žalost bio je mnogo dobar, bolje je igrao, imao sam sreće da dobijem drugi set. Imao sam neke šanse i u trećem setu, ali sve u svemu bilo je bučno na tribinama, zabavno. Bilo je zaista uživanje igrati ovde, baš kao i u decembru prošle godine protiv Alkaraza, ponovo je bila sjajna atmosfera. Zahvaljujem se i publici na podršci - rekao je Đoković posle meča.

Informer

 

Naš as je pohvalio igru Sinera i istakao da je sa pravom trenutno broj jedan.

- Bolje nego sebe. Jednostavno rečeno, igrao je na veoma visokom nivou, nije bez razloga broj jedan na svetu. Pokušao sam da se borim, da se vratim, što sam i činio, bio sam blizu, ali je bio bolji u odlučujućim momentima - dodao je Novak.