17.10.2024.

23:33

Foto: Reuters

Sport

Poslednji klasik! Alkaraz poslao Nadala na Đokovića!

Novak Đoković nešto ranije poražen je u polufinalu ovog egzibicionog turnira od Janika Sinera posle velike drame i tri seta.

Siner će u finalu na Karlosa Alkaraza u subotu, a pre toga biće odigran meč za treće mesto u kom će se sastati Novak Đoković i Rafael Nadal! Taj meč u subotu je na programu oko 16.30.

Tehnički gledano, njihov poslednji zvanični meč bio u 2. kolu Olimpijskog turnira u Parizu, kada je Novak slavio sa 2:0 u setovima.

Nadal je prošle nedelje saopštio da ide u penziju, a poslednji put na terenu će u zvaničnim mečevima biti krajem novembra, u duelima Dejvis kupa. Ipak, s obzirom na to s kakvim žarom je danas Novak igrao protiv Sinera, nema sumnje da će duel Noleta i Nadala privući ogromnu pažnju svetske javnosti.

Svi veruju da će njih dvojica još jednom prirediti pravi spektakl. Rafa večeras nije bio u prilici da parira Alkarazu, dok je Novak i dalje u samom vrhu tenisa i naoštren je da osvaja turnire i u 2025. godini.

Informer

Uostalom, u Noleta veruje i Nadal, što je i izjavio pre nekoliko dana.

Hajde da malo sačekamo. Siner i Alkaras su prvi i drugi na svetu, prave svoju priču. Mislim da ne možemo da ih poredimo sa našom erom, jer naša era još nije gotova - Novak je i dalje tu, igra. Nova generacija dolazi i videćemo kako će im se karijere razvijati - govorio je Nadal.