19.10.2024.

18:48

Foto: AP/Photo

Sport

Kakva šteta! Francuz srušio Lajovića posle lavovske borbe!

Naš velikan koji trenutno zauzima 75. poziciju na ATP listi, bio je na korak od osvajanja prvog seta, ali nije uspeo da zadrži prednost, što ga je na kraju koštalo prolaza u narednu fazu.

Meč je počeo obećavajuće za srpskog tenisera, koji je uspeo da napravi brejk u ključnom trenutku, povede sa 5:4 i stvori priliku da servira za osvajanje tog dela igre. Međutim, umesto da završi set u svoju korist, Lajović je dozvolio Gaskeu da preokrene situaciju u svoju korist.

Francuz je prvo izjednačio na 5:5, a zatim povezao još dva gema i preokrenuo na 7:5, čime je osvojio prvi set.

Informer

Dušan Lajović

U drugom setu, obojica tenisera držala su svoj servis bez većih poteškoća. Nije bilo brejk prilika, pa je set otišao u taj-brejk. Nažalost po Lajovića, u odlučujućem momentu Francuz je bio dominantan, brzo je došao do prednosti i završio ga u svoju korist sa ubedljivih 7:2.

Iako je srpski as pružio solidan otpor, posebno u prvom setu, nije uspeo da iskoristi prilike koje su mu se ukazale. Njegov poraz u kvalifikacijama znači da neće učestvovati u glavnom žrebu turnira u Beču, dok Gaske nastavlja dalje, a naredna prepreka mu je mađarski teniser Marton Fučović.

Njihov meč zakazan je za sutra, 20. oktobar, od deset časova po srednjeevropskom vremenu.