20.10.2024.

12:11

Foto: EPA-EFE/STR

Sport

Ovo je malo ko očekivao! Nadal otkrio šta će uraditi kada završi karijeru!

Rafael Nadal je nedavno objavio da će posle nastupa u Dejvis kupu okončati karijeru, što je, očekivano, primljeno poprilično emotivno u svetu tenisa. Redom su se oglašavali ljudi iz sfere sporta, a mnogo emotivnih reči je, između ostalih, imao i Novak Đoković.

Povodom trenutne životne situacije u kojoj se trenutno nalazi, popularni Bik sa Majorke se oglasio i poručio da uzeti slobodno vreme pre nego što odluči šta i kako dalje:

- Dobra stvar je što ne moram da odlučim kakav život želim. Potrebno mi je vremena da odlučim šta želim da budem posle toga. To je velika promena, biće velika promena u mom životu. Nije to samo poslednjih dvadeset godina koliko sam profesionalac, otkad sam dete živim kao profesionalni sportista, a to se završava posle Dejvis kupa. Hajde da uživamo u poslednjih mesec dana, probaću da budem što kompetitivniji na Dejvis kupu, pa ćemo videti. Posle ću uzeti slobodno vreme da vidim šta želim, malo ću se i opustiti - rekao je Španac.

Informer

 

Nadal je dodao da je uvek lepo igrati protiv Đokovića:

- Bila je to još jedna bitka, ali drugačija od većine bitaka koje smo imali na profesionalnom turu. Lepo smo se zabavili, naročito u drugom setu. U prvom nisam igrao dovoljno dobro, nisam igrao mnogo setova od Olimpijskih igara, trebalo mi je vremena da uđem u ritam, ali u drugom setu je bilo dobrih poena, dobre zabave. Uvek je lepo sastati se s Novakom, emotivno je, jer imamo neverovatnu i dugu priču iza nas.

Imao je Rafa veliku podršku na turniru Slem šest kraljeva u Rijadu:

- Naravno da sam čuo. Imao sam veliku podršku, priliku da igramo pred navijačima pred kojima nismo ranije. Bili su strastveni, uživali smo i mislim da se vraćamo kućama sa dobrim uspomenama. Osećam da imam veliku podršku gdegod sam igrao, ta energija i zadovoljstvo su posebni, ne mogu dovoljno da im se zahvalim - zaključio je Nadal.