20.10.2024.

13:43

Foto: Tanjug/AP

Sport

Imao sam napade panike! Teniser iskreno o borbi s depresijom! (VIDEO)

Blizak prijatelj Novaka Đokovića ove nedelje igra finale turnira u Stokholmu protiv Tomija Pola. Uoči ovog meča, na konferenciji za novinare Dimitrov je govorio o brojnim temama, uključujući i tešku borbu s depresijom tokom svoje karijere.

Bio bih lažov ako kažem da nikada nisam imao takve probleme. Imao sam ozbiljne trenutke anksioznosti, napade panike, čak i tokom teniskog meča. Naravno, mislim da uvek pomaže kada možeš da razgovaraš s ljudima i deliš svoja osećanja. Čak i ako je to drugi teniser, uvek kažem da bi trebalo da budemo otvoreniji jedni prema drugima. Znam da je teško. Znam da je ovaj sport vrlo individualan. Znam da je brutalan. Ali na kraju dana, svi smo mi ljudi, i nismo ništa drugačiji od bilo koga drugog. Samo se dešava da igramo dobar tenis. To je sve - istakao je Grigor.

Ne skriva bugarski as da je svojevremeno imao napade panike, ali da mu nikada nije bio problem da to kaže javno, kao i da na tu temu porazgovara sa ostalim kolegama. 

- Mislim da mnogi sportisti širom sveta polako počinju da se izražavaju, što je divno videti, posebno sam video nekoliko momaka iz NBA lige kako otvoreno govore o mentalnom zdravlju. Ne govorimo dovoljno o tome, i mislim da čak i ja potpuno razumem. Govorim, naravno, sa svoje strane, kao muškarac uopšte, kao da ne govorimo često o tome, ali mislim da bi trebalo. To nije slabost. Mislim da je to potpuno suprotno. Mislim da pokazivanje ranjivosti predstavlja ogromnu snagu, apsolutno veliku snagu, i kada staneš na svoje noge, na svoj teren. Ne znam. Kao muškarac, veoma sam ponosan - istakao je Dimitrov.