26.10.2024.

13:05

Foto: profimedia

Sport

Olga u finalu turnira u Kini! Sinijakova predala meč Srpkinji! (VIDEO)

Iako Danilovićeva trenutno igra najbolji tenis u karijeri, na put joj se zamalo isprečila daleko favorizovanija češka teniserka. Olga je bolje otvorila meč, brzim i efikasnim poenima je praktično terala protivnicu na greške, i ekspresno za svoj groš uzela tri uvodna gema.

Potom je usledio blagi pad, pa je Sinijakova koja trenutno zauzima 48. poziciju na ATP listi uspela da anulira razliku, a zatim i povede. Već u finišu prvog seta video se umor kod naše teniserke, koja je bledo servirala i pravila neiznuđene greške. Pet godina starija igračica je to vešto iskoristila i rutinski privela kraju prvi deo igre - 6:4.

Pri rezultatu 4:4 u gemovima, Katerina je klonula duhom. Grešila je češka teniserka, najviše na mreži, i tako "poklanjala" poene našoj teniserki koja je posle 43 minuta borbe uspela da dođe izjednači u setovima - 1:1 (6:4, 4:6).

Nastavila se klackalica i tokom trećeg seta. Danilovićeva je konstantno bila bolje i prva uzimala gemove, ali bi protivnica odmah odgovorila i izjednačila rezultat, Pri finišu trećeg, kod rezultata 4:3 za srpsku teniserku, Sinijakova se požalila na povredu i zatražila medicinski tajm-aut, nakon čega je predala meč Olgi.