26.10.2024.

13:50

Foto: EPA

Sport

Kecmanović srušio Rusa! Miša u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Parizu!

Kecmanović, koji je uoči ovog duela slovio za velikog favorita, opravdao je tu ulogu u potpunosti na terenu. Srpski teniser je od samog starta nametnuo svoj ritam i tempo igre, a bilo je i više nego očigledno da 75. igrač na planeti ne može da ga isprati.

Naš as je bio veoma siguran na svom servisu, i gotovo ostavljao protivnika bez poena. Sredinom prvog seta ruski teniser se razbudio, i ekspresno uzeo tri gema, pa čak zapretio i preokretom. Miši se to nije svidelo, pa je jačim intezitetom priveo prvi deo igre kraju - 6:4.

Informer

Miomir Kecmanović

Trenutno 58. igrač na ATP turu je u istom ritmu nastavio i tokom drugog seta. Kecmanović je jakim forhendom kupio poene, da bi Rus uspeo da uzme tek poneki kada bi Miomir pogrešio. 

Srpski teniser je uspeo da napravi brejk već u prvom gemu, a potom i da ga potvrdi. Do kraja je lagano održavao prednost, da bi u devetom, u ovom slučaju odlučujućem gemu, oduzeo servis rivalu i došao do trijumfa - 6:3.

Kecmanović će u finalu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela između Amerikanca Markosa Girona i Francuza Uga Gastona.