27.10.2024.

10:23

Foto: profimedia

Sport

Olga pregazila Amerikanku i osvojila drugi trofej u karijeri!

Olga se domogla prvog trofeja posle šest godina, drugog u karijeri, nakon što je slavila u Moskvi. To nije sve, od ponedeljka će biti 52. na svetu, što je njen najbolji plasman u karijeri. 

Srpkinja je u sjajnoj formi, nanizala je u oktobru deset pobeda uz samo jedan izgubljen set, pa očekujemo od Olge titulu i na narednom turniru.

VTA turnir u Guangždouu se igrao za nagradni fond od 267.082 dolara.

OLGA DANILOVIĆ - KAROLAJN DOLEHAJD 6:3, 6:1

TOK MEČA

Drugi set

6:1 - Pobedaaaa! Olga Danilović pobedila Karolajn Dolehajd 6:3, 6:1 i osvojila trofej u Kini.

5:1 - Olga pravi novi brejk u setu i na gem je od pobede i trofeja! Karolajn je definitivno na kolenima, nema rešenej za odlučnu Srpkinju koja sve stiže.

4:1 - Gazi Olga! Potvrdila je brejk i predsnot u drugom setu. Bio je ovo ekspresan gem za Danilovićevu, ni poen nije prepustila Amerikanki. Deluje da se  Dolehajd predala, nema rešenje za sjajnu Olgu. Samo da ne bude opuštanja.

3:1 - Bravo Olga! Novi brejk napravila je Srpkinja!Naša teniserka je dobila jednu šansu na ser4vis protivnice u ovom gemu i odmah je iskoristila. Sad ima brejk prednosti, juri ka pobedi i drugoj titulu i karijeri.

2:1 - Odličnim poenom je srpska teniserka otvorila treći gem, da bi po ko zna koji put greškom na mreži dopustila Karolajn da izjednači na 15:15. Olga je potom dopustila protivnici da se približi mreži kako bi odgovorila, a onda dugom loptom osvojila poen. Isti scenario ponovio se i u sledećem poenu, i Srpkinja je došla na korak do osvajanja gema - 40:15. Odličnim servisom je potvrdila poen i došla do vođstva u drugom setu!

1:1 - Breeejk! Karolajn je došla do prednosti nakon Olgine greške, potom je napravila duplu grešku i poklonila Srpkinji izjednačenje - 15:15. Šetala je Olgu sa leve na desnu stranu terena i nakon duže lopte došla do vođstva, da bi Danilovićeva odličnim poenom ponovo izjednačila. Iako je na poslednjem poenu Karolajn snažno servirala Olga je uspela da dođe do brejk lopte i očas posla poravna rezultat u gemovima.

Informer

0:1 - Danilovićeva je bila sigurna na prvom servisu i povela sa 15:0, da bi nakon relija napravila kiks i dopsutila protivnici da izjednači a da potom sigurnim poenom i povede. Ponovo je bila nesigurna na drugom servisu, koji joj je na ovom meču izuzetno loš, i Karolajn je došla do brejk lopte. Olga nije uspela da je spasi i greškom na mreži je dozvolila protivnici da osvoji prvi gem u drugom setu.

Prvi set

6:3 - SRPKINJA OSVAJA PRVI SET! Olga je poenom započela gem, da bi Dolehajd asom izjednačila na 15:15. Vezala je Srpkinja dva odlična poena i došla do brejk lopte, koju je uspela da iskoristi i nakon greške protivnice na mreži uzme gem i povede u setovima nakon tačno pola sata igre!

5:3 - Definitivno najduži gem na meču! Poslednju reč u prvom reliju imala je Olga i povela sa 15:0, odličnim servisom došla i do 30:0, da bi duplom greškom poklonila protivnici poen - 30:15, a onda joj sa greškom na mreži dopustila da izjednači, a zatim i da dođe do brejk lopte.

Uspela je Danilovićeva da je spasi visokom loptom na koju Karolajn nije uspela da odgovori, a potom i ona došla do poslednjeg poena za gem zbog greške protivnice na mreži. Ipak, Olga je ponovo napravila duplu grešku i Karolajn je uspela da se spasi. Amerikanka je bila sigurna pri sledećem poenu i ponovo iznudila vođstvo, ali je sada Olga uspela da se spasi.

Amerikanka je nakon toga pogrešila na mreži i Danilovićeva je došla do prednosti, ali je Olga ponovo loše odservirala i izjednačila na 40:40. Na kraju, srpska teniserka je uspela da veže dva poena i uzme gem.

Informer

Olga Danilović

4:3 - Deluje kao da je došlo do pada koncentracije kod obe teniserke. Iako je Olga povela sa 30:0, ponovo je greškama na mreži dozvolila protivnici da izjednači i da dođe do brejk lopte. Karolajn je bila sigurna na svom servisu i uzela gem.

4:2 - Danilovićeva je bila sigurna na svom servisu, ekspresno je došla do rezultata od 40:0, ali je greškama na mreži dopustila Karolajn da stigne do 40:30, ipak poslednji poen je odlično odservirala i uzela još jedan gem.

3:2 - Došla je Olga do nove brejk lopte, povela je 40:30 na servis Amerikanke, ali je Dolehajd uzvratila sjajnim servisom, potom Srpkinju naterala na grešku. Olga je potom izborila novi egal - 40:40 i brejk šansu, nakon koje je pogrešila, da bi na sledećem poenu bila sigurna i brejk šansu pretvorila u poen i gem za sebe.

2:2 - Novo izjednačenje, sigurna je i srpska teniserka na svom servis gemu. 

1:2 - Nema brejka, Amerikanka čuva servis i opet vodi u setu. Šteta, imala je Olga brejk šansu na 40:30. Nije imala dovoljno strpljenja i poslala je lopticu u aut. 

1:1 - Sjajan gem za Olgu koja je odlično servirala i prvo izjednačenje u setu. Tek se Olga i Karolajn zagrevaju.

0:1 - Amerikanka dobija prvi gem bez mnogo drame. 

09.10 - Meč je počeo!
 

Informer

09.00 - Teniserke su na terenu, uskoro počinje meč.

08.26 - Olga i Kerolajn su se do sada sastajale već dva puta i to oba u Americi. Srpkinja je 2019. godine slavila sa 2:1 na Indijan Velsu, a onda se preko Dolhajd 2021. godine istim rezultatom domogla glavnipg žreba na Ju-Es openu. 

08.25 -  Kladionice Srpkinji daju prednost sa kvotom 1,70, dok je na američku igračicu postavljeno 2,03 da se domogne trofeja.

08.25 -  Olga ima šansu sa osvoji prvi VTA trofej posle šest i po godina i slavlja u Moskvi.

08.22 - Dobro došli na Informer.rs, pratite finale turnira u  Gvangdžou, u kom se naša Olga Danilović bori za trofej.