23.06.2015.

09:34

Foto:

Srbija

VESIĆ: Radovi da se završavaju na vreme!

- Agencija za investicije i stanovanje Grada Beograda do sada je od izvođača dobila nekoliko zahteva za produženje roka i sve ukupno, njihovi zahtevi su 49 dana produženja - rekao je Vesić Tanjugu i precizirao da su zahtevi, između ostalog, vezani za toplovodnu i vodovodnu mrežu, postavljanje ploča…

Kako je istakao, o nekima od tih zahteva je već odlučeno, a neki se još razmatraju, a prema ugovoru, nadzorni organ, u konkretnom slučaju Institut za puteve, jedini je ovlašćen da proceni zahteve izvođača i šta je od njih opravdano i može da se prihvati.

Nadzorni organ, dodao je, treba da donese odluku, koja će biti obavezna i za Skupštinu grada i za izvođača radova.

Vesić je istakao da u Skupštini grada žele i smatraju da ulica treba da bude završena na vreme, odnosno 11. jula, a dodao je i da je godinu dana, koliko je predviđeno za rekonstrukciju Vojvode Stepe koja je dugačka 4,5 kilometara, više nego dovoljno vremena.

- Mi ovaj ugovor nismo pravili, već zatekli, tenderske uslove nismo definisali, nego takođe zatekli od prethodne vlasti, a ni izvođača nismo izabrali. Ugovor je zaista loš za grad jer nismo imali nikakvu mogućnost da utičemo na izvođača do kraja završnog roka - rekao je Vesić i objasnio da nisu mogli da budu naplaćivani penali u međurokovima ili da se vrši "pritisak" kako bi ulica bila brže završena.

Ističući da je u tom smislu navedeni ugovor "vađenje kestenja iz vatre", Vesić je naglasio da radovi u Beogradu moraju da se završavaju na vreme, jer nije isto raditi u prestonici ili negde na otvorenom putu.

- Bilo šta da radite u Beogradu ometate život ljudima i svaki posao mora da bude završen na vreme - naglasio je gradski menadžer, dodajući da je slučaj rekonstrukcije Vojvode Stepe i početak prakse koja će postojati u Skupštini grada da se više neće tolerisati nikakva kašnjenja u radovima, što će biti definisano ugovorima za naredne poslove.

Inače, prema ugovoru za rekonstrukciju Vojvode Stepe, penali po danu kašnjenja iznose 3,7 miliona dinara.

Tagovi: